Amstel Gold Race

16/04/2023

Amstel Gold Race

16/04/2023

Datum: 16/04/2023
Afstand: 130km
Start: Maastricht
Categorie: 1.WWT
televison: GCN, Eurosport, Sporza, NOS, L1

Team SD Worx domineert het voorjaar en trekt die lijn ook door in de eerste klassieker van de Ardennen week. In de Amstel Gold Race voerde de ploeg perfect het plan uit. “Het liep precies zoals we hadden gehoopt”, zegt winnares Demi Vollering. “Mijn ploeggenotes deden perfect voorwerk. Bij de laatste keer Cauberg zag ik dat het uit elkaar lag. Ik voelde me nog goed. Het voelde niet alsof ik mezelf opblies. Dus ik wachtte tot het tempo eruit lag, waarna ik vol aan ging. Met Lotte Kopecky hadden we nog een troefkaart achter de hand voor als het weer samen zou komen. Ik durfde niet achterom te kijken, maar ik wist dat de minste twijfel genoeg was om mijn solo te laten lukken. Met de wattages die ik trapte, zou het niet makkelijk zijn om me in te halen.”

 

Waarna de 26-jarige Nederlandse na twee tweede plaatsen de Amstel Gold Race op haar naam schreef. “Ik kan het zelf nog niet helemaal geloven. Ik wilde hier graag solo aan komen en dat is gewoon gelukt. Dat Lotte nog naar de tweede plaats sprint, maakt het helemaal mooi. Ons plan werkte dus perfect. Lotte en ik vullen elkaar prima aan. We vertrouwen elkaar door en door en hebben weinig woorden nodig om elkaar te begrijpen. Zij leest de koers als geen ander en zei me dat ik er vol voor moest gaan.”

Lotte Kopecky: “Dit was wederom een mooie dag voor het team. Eén en twee is bijna geen verrassing meer. We hebben het dit voorjaar vaker gedaan. Doordat we zo complementair zijn, kunnen we het spel spelen. Voor Demi is het een luxe om te weten dat ik er nog ben om het af te maken in de sprint. Het is mooi dat ze het tot het einde hield. Dat ik tweede eindig, maakt het helemaal af voor de ploeg. Ik ben dan ook tevreden over mijn voorjaar. Ik zou het een negen geven.”

Voor Demi Vollering komen er met Flèche Wallonne en Liège-Bastogne-Liège nog twee doelen aan. “Dit is de week waarnaar ik gepiekt heb. Dat ik Amstel Gold Race op zak heb, geeft een lekker gevoel voor wat nog komt”, besluit Vollering.

Meer wedstrijden in april

DatumWedstrijdAfstandWinnaresBeste SD Worx renster
01/04/2023Volta Limburg Classic Mischa BredewoldMischa Bredewold (1°)
02/04/2023Ronde van Vlaanderen 156,8 kmLotte KopeckyLotte Kopecky (1°)
05/04/2023Scheldeprijs Lorena WiebesLorena Wiebes (1°)
08/04/2023Parijs-Roubaix 116,4 kmAlison Jackson
12/04/2023Brabantse Pijl Silvia PersicoDemi Vollering (2°)
19/04/2023Waalse Pijl 130,5 kmDemi VolleringDemi Vollering (1°)
23/04/2023Luik-Bastenaken-Luik Demi VolleringDemi Vollering (1°)
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×