Gent-Wevelgem

27/03/2022

Gent-Wevelgem

27/03/2022

Lotte Kopecky eindigt vierde in Gent-Wevelgem, waar Team SD Worx het initiatief nam

“Sprint te vroeg moeten inzetten”

In Gent-Wevelgem moest Team SD Worx net zoals in de Trofeo Alfredo Binda en Brugge-De Panne tevreden zijn met een vierde plaats. De koers werd wederom hard gemaakt, telkens met acties uit het kamp van Team SD Worx, maar finaal werd er wederom gesprint voor de zege. Lotte Kopecky kwam net iets te kort voor het podium en moest Elisa Balsamo, Marianne Vos en Maria Confalonieri laten voorgaan. “Ik kwam te vroeg in de wind en miste snelheid”, reageerde de Belgische kampioene.

Al van 2016 is het geleden dat Gent-Wevelgem niet op een sprint uitdraait bij de vrouwen. Dat jaar won Chantal van de Broek-Blaak. De Nederlandse ex-wereldkampioene was dan ook één van de eersten die de knuppel in het hoenderhok gooide en ten aanval trok. Eerder had Lotte Kopecky al een ontsnapping opgezet voor de eerste passage van de Kemmelberg. “Helaas werd er niet vol doorgereden. De andere kopvrouwen zaten in het peloton. Toen het groepje met Marlen Reusser kon aansluiten, zat de rest niet ver meer achter ons en draaide de poging op niets uit”, reageerde Kopecky.

Team SD Worx bleef het proberen en zat uiteindelijk met alle zes de rensters in het eerste peloton. Lonneken Uneken, Elena Cecchini, Christine Majerus, opnieuw Chantal Van De Broek-Blaak en Marlen Reusser demareerden om de beurt, maar kregen nauwelijks ruimte. Ploegleider Lars Boom: “We konden proberen om de koers zo selectief en hard mogelijk te maken of we konden gewoon naar de meet rijden om te sprinten. We kozen voor het eerste. De heuvelzone ligt op 30 kilometer van de streep. Dat is lastig koersen in een damespeloton, je krijgt dan zelden een groep met sterke rensters die willen doorrijden. In de sprint is Elisa Balsamo momenteel gewoon de snelste.”

De spurt werd aangetrokken door Marlen Reusser voor Lotte Kopecky. De Zwitserse kampioene vond zelf dat ze te vroeg was aangegaan, maar Kopecky zag dat anders. “Ik neem Marlen niets kwalijk. Ik wilde eigenlijk vanuit het wiel van Balsamo komen, maar ik vond haar niet. Daardoor zat ik iets te ver van achteren. Ineens zag ik mijn ploegmaats. Zij brachten me terug naar voren en zetten een lead-out op. Ik startte zelf de sprint, dat was niet volgens ons oorspronkelijk plan. Ik kom daardoor ietwat te vroeg in de wind.  Uiteindelijk miste ik gewoon dat tikkeltje snelheid."

Ploegleider Lars Boom: “Op dit moment is Elisa Balsamo in de zwaardere koersen gewoon de snelste in het vrouwenpeloton. Deze wedstrijd leert me dat de groep klaar is voor de Ronde van Vlaanderen en de daaropvolgende klassiekers. De Ronde is een heel zware wedstrijd. Het parcours is selectiever en met Demi Vollering hebben we nog een extra kaart om uit te spelen. We zullen de sterkte van onze ploeg nog beter kunnen uitspelen om de Ronde zo zwaar mogelijk te maken.”

Datum: 27/03/2022
Categorie: 1.WWT

Ploegleiding

Lars Boom

Uitslag

RankingWielrenster
1Elisa Balsamo
2Marianne Vos
3Confalonieri
4Lotte Kopecky
5Emma Norsgaard
6Marta Bastianelli
7Susanne Andersen
8Tamara Dronova-Balabolina
9Silvia Persico
10Clara Copponi
33Marlen Reusser
34Lonneke Uneken
35Christine Majerus
44Chantal van den Broek-Blaak
46Elena Cecchini

Geschiedenis

JaarWielrenster
2016Chantal van de Broek-Blaak

Meer nieuws

Meer wedstrijden in maart

DatumWedstrijdAfstandWinnaresBeste SD Worx renster
03/03/2022Bloeizone Friesland (3 Ritten)
04/03/2022Strade Bianche 136 kmLotte KopeckyLotte Kopecky (1°)
11/03/2022Drentse acht van Westerveld 134 kmChristine MajerusChristine Majerus (1°)
12/03/2022Ronde van Drenthe 156 kmLorena WiebesLotte Kopecky (3°)
16/03/2022Danilith Nokere Koerse 125,9 kmLorena WiebesLotte Kopecky (2°)
20/03/2022Trofeo Alfredo Binda Elisa BalsamoChantal van den Broek-Blaak (4°)
24/03/2022Classic Brugge-De Panne 158,8 kmElisa BalsamoLonneke Uneken (4°)
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×