Omloop Het Nieuwsblad '22

26/02/2022

Omloop Het Nieuwsblad '22

26/02/2022

Tweede plek voor Vollering na sterke teamprestatie in Omloop Het Nieuwsblad

Team SD Worx begint het seizoen met een podiumplek in de Omloop Het Nieuwsblad voor Demi Vollering. De 25-jarige Nederlandse sprintte met Annemiek Van Vleuten om de overwinning, maar moest vrede nemen met een tweede plaats. Het team leverde een straffe prestatie af, wat het beste doet verhopen voor het vervolg.

Op de Leberg opende Marlen Reusser de debatten, Ellen van Dijk en Liane Lippert volgden, Anna Henderson kon later de aansluiting maken. Op de Berendries bedroeg de voorsprong zo’n 30 seconden, die nog verder werd uitgediept tot een minuut. In het peloton nam Movistar vervolgens het initiatief. Voorin voerde Reusser de forcing op de Muur van Geraardsbergen. Wat verderop trok ook Van Vleuten door, met Demi Vollering in haar spoor.

Na de Muur trachtte Lotte Kopecky solo de aansluiting met het groepje van Van Vleuten te maken, Henderson en Vollering, waarmee er dus drie pionnen van SD Worx voorin te vinden waren. Op 14 kilometer van het einde volgde er een hergroepering voorin, waarbij ook Kopecky de aansluiting maakte.

Drie pionnen van Team SD Worx voorin dus, het sein voor Van Vleuten om in de aanval te trekken. Wederom volgde Vollering in haar spoor en de voorsprong werd almaar groter. Kopecky en Reusser zorgden voor prima afstopwerk, waarmee de voorsprong tot één minuut groeide.

Van Vleuten maakte er een lange sprint van, Vollering kwam ernaast, maar moest zichzelf gewonnen geven. “Ik zat in een zetel na knap afstopwerk van Marlen en Lotte, waardoor Annemiek het initiatief moest nemen”, aldus de Nederlandse. “Er stond een sterke zijwind, dus ik kon niet echt recupereren in het wiel. Ze ging vroeg aan en ik probeerde haar nog te remonteren, maar toen ik ernaast kwam, voelde ik mijn benen leeglopen. Het voelt als een ontgoocheling aan, maar toch zit de vorm wel goed zo vroeg op het seizoen. Ik had heel graag gewonnen voor Amy.”

Datum: 26/02/2022
Afstand: 128,4km
Start: 14u
Categorie: WE 1.Pro
televison: Sporza 15u
NOS 13u

Ploegleiding

Anna van der Breggen
Lars Boom

Uitslag

RankingWielrenster
1Annemiek Van Vleuten
2Demi Vollering
3Lorena Wiebes

Geschiedenis

JaarWielrenster
2021Anna van der Breggen
2019Chantal van de Broek-Blaak
2015Anna van der Breggen
2014Amy Pieters

Throwback: herbeleef Anna van der Breggens openingszege van 2021

In 2021 was het meteen raak in de Omloop Het Nieuwsblad. Team SD Worx etalleerde dat het zich goed had voorbereid op het nieuwe seizoen en controleerde de koers volledig. Onze wereld -en olympisch kampioene Anna van der Breggen maakte het dominante ploegspel af. Een dag later bevestigden we in de Omloop van het Hageland de sterke vorm door met Chantal van den Broeck-Blaak opnieuw de hoofdprijs weg te grissen. Majerus eindigde zelfs tweede. Van een knalstart gesproken.

Meer wedstrijden in februari

DatumWedstrijdAfstandWinnaresBeste SD Worx renster
27/02/2022Omloop van het Hageland 128,2 kmBastianelliElena Cecchini (4°)
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×