Onet-Le-Château-Albi

Onet-Le-Château - Albi

Tour de France rit 5

28/07/2023 • Onet-Le-Château - Albi - Ricarda Baurnfeind

De vijfde rit van Onet-le-Château naar Albi werd een prooi voor de Duitse Ricarda Bauernfeind die na een solo winnend over de streep ging. Marlen Reusser eindigde als tweede nadat ze op de finish de Liane Lippert achter zich liet. De Zwitserse kampioene zette de achtervolging ietwat te laat in. 

Reusser: “Natuurlijk zie ik dit als een gemiste kans. We hadden in het eerste peloton waarschijnlijk met Lotte Kopecky de snelste van die groep. Misschien hebben we iets te lang gewacht en ons een beetje verrekend. Al wil ik wel de complimenten maken naar Ricarda Bauernfeind die deze overwinning dik verdiend heeft.” 

Lotte Kopecky won achter Bauernfeind, Reusser en Lippert de sprint om de vierde plaats. Zij verdedigde haar gele trui met verve en wist in de strijd om de groene trui haar voorsprong uit te breiden. “Dit is inderdaad een gemiste kans, maar onze focus blijft het algemeen klassement”, trad ze Marlen Reusser bij. “We hebben ons een beetje misrekend en dachten dat we Ricarda Baurfeirnd nog terug zouden pakken, maar ze was super sterk. Marlen reed vol, maar kreeg geen steun. Dat kwam wellicht omdat ik er nog bij zat. Het is wat het is op zich ook wel mooi dat de rensters die vol voor de aanval kiezen beloond worden.”

Grootste tegenvaller van de dag was de tijdstraf van 20 seconden die Demi Vollering van de UCI-jury kreeg omdat ze te lang achter de ploegleiderswagen had gereden op 61 kilometer van de streep toen ze na een lekke band terugkeerde in het peloton. 

Ploegleidster Anna van der Breggen: “Deze tijdstraf valt rauw op ons dak. Ik heb een lange tijd op het hoogste niveau gefietst. Vroeger was het toegestaan om na materiaalpech of een lekke band terug te komen achter de auto. De straf laat uitschijnen dat we iets doen wat totaal ongehoord is, terwijl in de realiteit elke dag rensters achter de auto terugkeren. Dat je je renster niet terugbrengt nadat ze zelf moest lossen, is logisch. Maar iedereen begrijpt dat een ploegleider zijn renster probeert te helpen na pech. Dat is dan ook de reden dat het terugbrengen achter de auto van een renner die om die reden is teruggeslagen doorgaans wordt getolereerd. Het is de eerste keer dat ik zo’n straf meemaak. Op het moment dat de commissaris aangaf dat we moesten stoppen is Demi van auto tot auto zelf teruggereden naar de staart van het peloton. Voor Demi is deze straf dan ook onterecht.”

Uitslag

RankingWielrenster
1Ricarda Baurnfeind
2Marlen Reusser
3Liane Lippert
4Lotte Kopecky

Andere ritten

DatumWedstrijdAfstandWinnaresBeste SD Worx renster
23/07/2023rit 1 - Clermont-Ferrand - Clermont-Ferrand124 kmLotte KopeckyLotte Kopecky (1°)
25/07/2023rit 2 - Clermont-Ferrand - Mauriac151,7 kmLiane LippertLotte Kopecky (2°)
26/07/2023rit 3 - Collonges-La-Rouge - Montignac-Lascaux147,1 kmLorena WiebesLorena Wiebes (1°)
27/07/2023rit 4 - Cahors - Rodez177,1 kmYara KastelijnDemi Vollering (2°)
29/07/2023rit 6 - Albi - Blagnac122,4 kmEmma NorsgaardLotte Kopecky (3°)
30/07/2023rit 7 - Lannemezan - Col du Tourmalet89,8 kmDemi VolleringDemi Vollering (1°)
31/07/2023rit 8 - Pau - Pau22,6 kmMarlen ReusserMarlen Reusser (1°)
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×