Collonges-La-Rouge-Montignac-Lascaux

Collonges-La-Rouge - Montignac-Lascaux

Tour de France rit 3

26/07/2023 • Collonges-La-Rouge - Montignac-Lascaux - Lorena Wiebes

In de derde etappe van de Tour de France Femmes leek de moedige aanvalster Julie van de Velde het te halen. Onder impuls van een jagend peloton werd de Belgische pas op tweehonderd meter van de streep achterhaald. Mede dankzij een lange lead-out van Kopecky werd Wiebes perfect gelanceerd. 

Wiebes: “Lotte zorgde voor de perfecte lead-out. Ik zag al af in haar wiel, maar ze lanceerde me prima. Ik voelde Marianne Vos opkomen, toen wist ik dat het tijd was om aan te gaan. Gelukkig wist ik haar te remonteren. Ik ben heel blij dat ik het meteen afmaak bij de eerste sprintkans en zo mijn derde Touretappe in mijn carrière win.”

“Er komen nog zware dagen aan, waarin wij Demi Vollering in goede positie wilden houden. Daarom wilden we energie sparen en kijken wat de andere teams zouden doen. Ik ken DSM’s racestijl van vorig jaar en wist dat zij zouden vasthouden aan hun plan. Je moet altijd eerst een ander zijn bordje leeg eten voor je aan het jouwe begint. Het is mooi dat we nu al twee ritzeges op zak hebben, maar de Tour de France Femmes winnen blijft uiteraard het hoofddoel.”

Dankzij haar derde plek vergroot Lotte Kopecky haar voorsprong in het algemeen klassement met vier seconden. “Ik ben blij dat Lorena deze etappe wint. Het is een luxe dat we het zo kunnen verdelen binnen het team. Het was alle hens aan dek in de finale. Julie van de Velde was echt sterk. Ik schrok ervan dat het zo lang duurde voor we haar teruggrepen, want Team dsm-firmenich reed in de finale vol in de achtervolging. Toen mijn lead-out erop zat, bleef ik doorsprinten om het hoogst haalbare eruit te halen.”

Lorena Wiebes tekent zo voor de vijftigste overwinning dit seizoen. “Deze groep is super op elkaar afgestemd”, zegt de Europees kampioene nadat zij de ‘gouden’ overwinning aan het palmares van de ploeg heeft toegevoegd. “Het is geven en nemen bij Team SD Worx en we rijden gewoon vol voor elkaar. Vijftig is super mooi, maar ik hoop dat het hier niet stopt. Hopelijk kunnen we op het einde van deze ronde de mooiste trui mee naar huis nemen.”

Uitslag

RankingWielrenster
1Lorena Wiebes
2Marianne Vos
3Lotte Kopecky

Andere ritten

DatumWedstrijdAfstandWinnaresBeste SD Worx renster
23/07/2023rit 1 - Clermont-Ferrand - Clermont-Ferrand124 kmLotte KopeckyLotte Kopecky (1°)
25/07/2023rit 2 - Clermont-Ferrand - Mauriac151,7 kmLiane LippertLotte Kopecky (2°)
27/07/2023rit 4 - Cahors - Rodez177,1 kmYara KastelijnDemi Vollering (2°)
28/07/2023rit 5 - Onet-Le-Château - Albi126,1 kmRicarda BaurnfeindMarlen Reusser (2°)
29/07/2023rit 6 - Albi - Blagnac122,4 kmEmma NorsgaardLotte Kopecky (3°)
30/07/2023rit 7 - Lannemezan - Col du Tourmalet89,8 kmDemi VolleringDemi Vollering (1°)
31/07/2023rit 8 - Pau - Pau22,6 kmMarlen ReusserMarlen Reusser (1°)
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×