Sion-Thyon 2000

Sion - Thyon 2000

Tour de Romandie rit 2

08/10/2022 • Sion - Thyon 2000 - Ashleigh Moolman-Pasio

“Ik voelde al snel dat dit mijn dag moest worden”

Ashleigh Moolman-Pasio heeft woord gehouden. Op overtuigende wijze heeft ze de koningin-etappe van de Ronde van Romandië op haar naam geschreven. Een rit die van in het begin gecontroleerd werd door Team SD Worx, waarop Moolman-Pasio met een kabinetstuk de etappe op haar naam schreef. Op 2,5 kilometer van de top van de Thyon 2000 liet ze Annemiek van Vleuten ter plaatse, waarna ze solo triomfeerde. “Ik voelde me de hele dag heel sterk, dit is mijn eerste WorldTour stage win, dus deze zege is heel speciaal voor me.”

Vooraf stond de tweede etappe van de Ronde van Romandië met stip in haar agenda genoteerd. Ashleigh Moolman-Pasio had aangekondigd dat ze graag op een hoogtepunt wilde eindigen bij Team SD Worx en dat de tweede rit haar wel moest liggen. “Ik voelde meteen dat ik over goede benen beschikte. Maar aangezien het laat in het seizoen is, is het altijd afwachten waar iedereen staat. Toen we de op twee na laatste klim opreden, was ik ervan overtuigd dat ik sterk was. Mijn teamgenoten deden een prima job door de rest voortdurend onder druk te zetten. Op de eerste klim vielen Demi Vollering en Anna Shackley om beurten aan, waarna Marlen Reusser een aanval opzette op het vlakke stuk voor de laatste twee beklimmingen. Daardoor zat ik in een zetel. Het was de perfecte situatie. Toen we de groep van Marlen Reusser teruggrepen, begon ik met versnellen en vertragen om de groep uit te dunnen.”

Alleen Annemiek van Vleuten en Ashleigh Moolman-Pasio bleven over. “Ik liet haar eerst haar aanvallen plaatsten. Ze deed dat vanuit het zadel, terwijl ik in mijn zadel heel comfortabel zat. Op een bepaald punt zag ik dat ze er wat doorheen zat, waarna ik mijn versnelling plaatste. Ik voelde gewoon dat dit mijn dag moest worden na een jaar vol ongeluk. Alles kwam vandaag samen en ik ben super tevreden om een WorldTour overwinning op mijn naam te schrijven, de eerste ooit. Deze zege betekent dus veel voor me.”

Moolman-Pasio won op overtuigende wijze. In de laatste 2,5 kilometer dat ze solo voorop reed, nam ze nog 26 seconden op Annemiek van Vleuten. In het algemeen klassement staat ze comfortabel aan de leiding met 30 seconden voorsprong op Van Vleuten en 49 op Elisa Longo-Borghini. “Uiteraard willen we de Ronde van Romandië gewoon winnen nu. We zijn hier maar met vier rensters, maar toch zijn we met een heel sterke groep. We zullen morgen alles op alles zetten om het algemeen klassement te winnen”, besluit Moolman-Pasio.

Uitslag

RankingWielrenster
1
2Annemiek van Vleuten
3Elisa Longo-Borghini

Andere ritten

DatumWedstrijdAfstandWinnaresBeste SD Worx renster
07/10/2022rit 1 - Lausanne - Lausanne134,4 kmArlenis SierraDemi Vollering (3°)
09/10/2022rit 3 - Fribourg - Geneva147,6 kmMarta LachMarlen Reusser (8°)
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×