Port Rashid - Dubai Harbour

Port Rashid - Dubai Harbour

UAE Tour rit 1

09/02/2023 • Port Rashid - Dubai Harbour - Charlotte Kool

De eerste etappe van de UAE Tour ontaardde een hectische finale met twee valpartijen. Lorena Wiebes zag haar kansen als sneeuw voor de zon verdwijnen toen ze op 3,8 kilometer van de streep onderuit ging. “Een renster voor me viel net voor mijn voorwiel. Ontwijken was op die snelheid onmogelijk, dus werd ik onderuit gehaald. Ik denk dat ik nog nooit zo snel terug op mijn fiets zat. Zo’n valpartij kost altijd energie. Ik voel nu ook dat ik gevallen ben en het zal morgen wel stijf zijn. De adrenaline helpt me mogelijk om de komende dagen alsnog een rit te winnen.”

Ondanks de valpartij kon Wiebes nog sprinten voor de zege. “Na de val zat ik weer vrij snel in het wiel van Barbara Guarischi. De lead-out verliep prima. Femke Markus bracht ons mooi door de laatste bocht heen en de timing van de lead-out zat ook goed. Alleen kwam ik net dat kleine beetje kracht te kort.” 

Ik baal een beetje van de crash, maar ik houd een goed gevoel over aan vandaag. Ik ben blij dat de lead-out goed ging. Dat geeft me veel vertrouwen voor de komende dagen. Morgen ga ik vol voor de overwinning.

Lorena Wiebes

Wiebes strandde in Dubai Harbour op de tweede plaats achter Charlotte Kool. “Ik blik over het algemeen met een goed gevoel terug op deze etappe”, vervolgt de Europese kampioene. “Ik baal natuurlijk wel van de valpartij, maar als team hadden we het goed onder controle. Op de belangrijke punten waren we er en we hebben het goed opgelost. Ik ben blij dat de lead-out goed verliep. Dat geeft me ook veel vertrouwen. Morgen is er een nieuwe sprintkans en dan gaan we vol voor de winst.”  

Foto's hieronder zijn uitsluitend voor editoriaal niet-commerciaal gebruik, mits verplichte vermelding van het copyright (c) Getty Images voor printdoeleinden en @GettySport voor online gebruik.

Uitslag

RankingWielrenster
1Charlotte Kool
2Lorena Wiebes
3Chiara Consonni

Andere ritten

DatumWedstrijdAfstandWinnaresBeste SD Worx renster
10/02/2023rit 2 - Al Dhafra Castle - Al Mirfa133 kmLorena WiebesLorena Wiebes (1°)
11/02/2023rit 3 - Hazza bin Zayed Stadium - Jebel Hafeet107 kmElisa Longo-Borghini
12/02/2023rit 4 - Fatima Bint Mubarak Ladies Sports Academy - Abu Dhabi Breakwater119 kmCharlotte KoolLorena Wiebes (3°)
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×