Worldchampionships ITT Wollongong

18/09/2022 - 18/09/2022

Worldchampionships ITT Wollongong

18/09/2022 - 18/09/2022

"Dit was het hoogst haalbare"

Op het wereldkampioenschap tijdrijden heeft Marlen Reusser een bronzen medaille behaald. De 30-jarige Zwitserse haalde alles uit de kast, maar Ellen van Dijk bleek ongenaakbaar. De Nederlandse vloog over 34 kilometer naar haar derde wereldtitel, de tweede op rij. Thuisrijdster en outsider Grace Brown pakte zilver. “Ik ben blij met de bronzen medaille”, zei Marlen Reusser. 

Marlen Reusser was vooraf een van de topfavorieten voor de wereldtitel, maar temperde de verwachtingen door aan te geven dat het technische parcours niet in haar voordeel was. Aan het eerste tussenpunt verbeterde ze nipt de tijd van Grace Brown, waarna Ellen Van Dijk er nog acht seconden onderdook. Op het tweede tussenpunt lag Van Dijk overtuigend op titelkoers, Grace Brown was daar acht seconden sneller dan Reusser, die aan de finish de derde tijd neerzette en zo met brons haar derde WK-medaille op rij behaalde.

“Ik ben tevreden met dit resultaat”, zei de Europese kampioene in een reactie. “Het was moeilijk om op te bouwen naar deze wedstrijd omdat mijn voorbereiding werd verstoord door allerlei kleine obstakels zoals blessures en een ziekte kort na het EK. Ik heb alles gegeven wat in me zat. Het parcours betekende een extra uitdaging. Ik ben best blij met deze bronzen medaille.”

Lotte Kopecky reed evenzeer een sterke tijdrit. De 25-jarige Belgische eindigde daarmee als negende. “Ik ben trots op deze plaats in de top tien. Ik had niet zo veel ervaring met dit type tijdrit. Het was leuk dat ik lang in de hot seat zat. Dat had ik nog nooit gedaan op een WK. Ik had mijn tijdrit goed ingedeeld. Vooral mijn einde was vrij sterk. Ik ben hier tevreden mee. Al zegt dit niets voor het wereldkampioenschap op de weg. Daar is het parcours toch nog lastiger. Ik probeer al het positieve mee te nemen richting die wedstrijd en probeer verder de hele week zo relaxed mogelijk te blijven.”

Ashleigh Moolman-Pasio kwam voor het eerst weer in actie na haar valpartij in de Simac Ladies Tour. De 36-jarige Zuid-Afrikaanse finishte als zestiende en was daarmee de beste Afrikaanse renster op het WK tijdrijden. Op woensdag staat het mixed relay op het programma. Marlen Reusser komt daar in actie voor Zwitserland. Elena Cecchini rijdt voor Italië deze wedstrijd.

Datum: 18/09/2022
Afstand: 34km
Start: Wollongong

Uitslag

RankingWielrenster
1Ellen van Dijk
2Grace Brown
3Marlen Reusser
4Vittoria Guazzini
5Leah Thomas
6Kristen Faulkner
7Annemiek Van Vleuten
8Georgia Baker
9Lotte Kopecky
10Anna Kiesenhofer
16

Meer wedstrijden in september

DatumWedstrijdAfstandWinnaresBeste SD Worx renster
08/09/2022Ceratizit Challenge by La Vuelta (5 Ritten)Annemiek Van VleutenDemi Vollering (3°)
21/09/2022Wereldkampioenschap Mixed Relay TTT Wollongong 28,2 km
24/09/2022Wereldkampioenschap wegwedstrijd vrouwen elite 164,3 kmAnnemiek van VleutenLotte Kopecky (2°)
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×