Amstel Gold Race

10/04/2022

Amstel Gold Race

10/04/2022

Demi Vollering eindigt voor tweede jaar op rij als tweede in de Amstel Gold Race

Team SD Worx kleurde de Amstel Gold Race, maar door een verrassende uitval van Marta Cavalli op de uitloper van de Cauberg op 1,7 kilometer van de streep, moest Demi Vollering voor het tweede jaar op rij vrede nemen met de tweede plaats. “Net op dat moment keken Ashleigh Moolman-Pasio en ik een seconde naar elkaar. Uiteraard is het zuur om opnieuw net niet te winnen, maar het podium is beter dan niets”, zei de Nederlandse voorbij de finish.

De wedstrijd brak snel open en Team SD Worx was sterk vertegenwoordigd voorin. Op 56 kilometer van het einde reed een elitegroep weg met Chantal van den Broek-Blaak, Demi Vollering, Van Dijk, Niewiadoma, Henderson, Lippert, Santesteban en Van Vleuten. “Waarschijnlijk was dat groepje net iets te sterk, waardoor we niet wegbleven. Er zaten te veel grote namen bij. Hierdoor reed niemand echt vol door”, zei Demi Vollering.

Daar waar Team SD Worx steevast mee voorin zat, had het team even de slag gemist op 33 kilometer van het einde. Blanka Vas en Chantal van den Broek-Blaak zetten zich op kop en brachten de kopgroep terug. Op de Bemelerberg ging Reusser vervolgens tekeer, maar niemand liet haar gaan. De Cauberg zou de beslissing brengen. Van Vleuten trok vol door, enkel Niewiadoma, Cavalli, Garcia, Vollering en Moolman-Pasio konden volgen. Op de top plaatste Cavalli een verrassende en succesvolle demarrage.

“Net op dat moment keken Ashleigh Moolman-Pasio en ik een seconde naar elkaar en Cavalli vertrok aan de andere zijde. We hadden het dus te laat gezien. Ik dacht meteen: shit, dit wordt lastig. Daarna zette Ashleigh alle bakens bij. Helaas bleef Cavalli voorop. Ik had zelf getwijfeld om de sprong te maken, maar vorig jaar kwam alles in de laatste kilometers opnieuw samen. Op dat moment moet je gokken en ik ging voor de sprint. Uiteindelijk win ik die sprint. Al was het dit keer niet voor de eerste plaats. Spijtig dat ik twee jaar op rij tweede eindig. Een gemiste kans, want je hebt niet elk jaar de benen om te winnen. Het is zuur, maar podium is beter dan niets”, zei Vollering.

Ploegleider Anna van der Breggen: “We begonnen heel goed aan de laatste keer Cauberg. Spijtig dat we niet mee waren op het moment dat Cavalli gaat. Als je kijkt naar de sprint die Demi nog had, is het een super mooie tweede plek. Als je dit voor de zege kunt doen, is het perfect. Jammer dat het net niet lukt, maar dit zegt wel dat de vorm van Demi goed is. We rijden met vertrouwen rond. In de volgende koersen liggen er weer kansen”, besloot Van der Breggen.

Date: 10/04/2022
Distance: 130km
Categorie: 1.WWT

Team management

Anna van der Breggen
Danny Stam

Results

RankingCyclist
1Marta Cavalli
2Demi Vollering
4Annemiek van Vleuten
5Niewiadoma
6Mavi Garcia
7
8Elisa Balsamo
9Coryn Labecki
10Sofia Bertizzolo

More races in april

DateRaceDistanceWinnerBest SD-worx cyclist
03/04/2022Ronde van Vlaanderen 156.8 kmLotte KopeckyLotte Kopecky (1°)
13/04/2022Brabantse Pijl Demi VolleringDemi Vollering (1°)
16/04/2022Parijs-Roubaix 116.4 kmElisa Longo-BorghiniLotte Kopecky (2°)
20/04/2022Waalse Pijl 130.5 kmMarta CavalliDemi Vollering (3°)
24/04/2022Luik-Bastenaken-Luik Annemiek van VleutenDemi Vollering (3°)
29/04/2022Festival Elsy Jacobs (3 Stages)
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×