4 nationale wegtitels voor Team SD Worx-Protime

4 nationale wegtitels voor Team SD Worx-Protime

23/06/2024

Op de nationale kampioenschappen hebben de rensters van Team SD Worx-Protime vier wegtitels verzameld. Blanka Vas (Hongarije), Marie Schreiber (Luxemburg), Lotte Kopecky (België) en Chantal van den Broek-Blaak (Nederland) werden nationaal kampioen.

Belgisch kampioene Lotte Kopecky: “Niet vanzelfsprekend om Belgische titel te pakken”

Lotte Kopecky won de Belgische tricolore na een solo van 32 kilometer. “Het was best een pittig parcours, dus moet ik met momenten diep gaan. We gingen van start met een best groot peloton, dat ik graag snel kleiner wilde maken. Het was fijn dat we na de eerste helling met een kleiner groepje voorin zaten. Dat maakte het makkelijker om te controleren. Ik had het gevoel dat ik de hele dag ook in controle was. Het is mooi om op zo’n manier de Belgische driekleur te winnen. Stel dat ik in september die mooie regenboogtrui kwijt ben, dan heb ik toch maar mooi de Belgische op zak. Ik voelde me gesteund door de fans, het is mooi om te voelen dat er zo veel mensen achter mij staan. Nu gaat de focus naar de Giro. Daar is het mijn doel om een ritzege te pakken en conditioneel sterker te worden voor het volgende hoofddoel: de Olympische Spelen.”

Credit: (c) Getty Images

Nederlands kampioene Chantal van den Broek-Blaak: “Mooiste zege van mijn carrière”

Chantal van den Broek-Blaak pakte haar derde Nederlandse titel en haar eerste zege sinds ze op 24 mei 2023 moeder werd van dochter Noa. “De afgelopen maanden waren zwaar, maar ook de mooiste maanden van mijn leven natuurlijk. Het was lastig om terug te komen. Toch ben ik erin blijven geloven. Ik wist dat het er fysiek nog in zat, maar het was pittig. In het jaar waarin ik afwezig was, is het peloton toch flink veranderd. Het niveau is hoger. Er wordt meer geduwd en getrokken. Toen ik vanmorgen wakker werd, had ik er vertrouwen in. Ik was vanzelf wakker om 6 uur. Ik zei nog tegen Lars Boom: De laatste keer dat dat gebeurde, won ik Strade Bianche. Waarop hij zei: Nou dan, probeer het vandaag dan maar ook. Mijn laatste zege dateert van oktober 2021, sindsdien is er een hoop gebeurd. Dit is de mooiste zege van mijn carrière. Het is heel speciaal om op deze manier mijn eerste zege als moeder te pakken. Als die kleine je dan staat op te wachten aan de meet, daar zijn geen woorden voor. Ik ga genieten van de trui.”

Credit: Bart Hazen

Luxemburgs kampioene Marie Schreiber: “Droom die uitkomt”

In Luxemburg heeft Marie Scheiber de trui overgenomen van haar ploeggenote Christine Majerus, die hem maar liefst 14 jaar droeg. “Dit is een droom die uitkomt. Ik realiseer het me nog niet echt. Dat zal maar komen eens ik de trui aantrek in de Thüringen Tour. Dit betekent veel voor me. Doordat ik ook de veldrittitel heb, zal ik nagenoeg het hele jaar in deze trui mogen rijden. Het wedstrijdscenario ontwikkelde zich perfect in mijn voordeel. Het was ons doel om de trui in de ploeg te houden. Na anderhalve ronde zette Christine een aanval op en kreeg ze mij en Nina Berton als metgezel mee. Ik verwachtte dat Nina of Christine nog zouden aanvallen, maar dat deden ze niet. Ik vertrouwde op mijn sprint. Christine is altijd mijn idool geweest als ik jonger was. Het is dus heel speciaal om in haar voetsporen te treden als nationaal wegkampioene van Luxemburg.”

Hongaars kampioene Blanka Vas: “Blijft bijzonder om nationaal kampioene te worden.”

Blanka Vas heeft succesvol haar Hongaarse titel verdedigd. “Dit maakt me heel blij. Iedereen herkent me in de wedstrijd omwille van mijn onderscheidende trui. Ook voor mijn familie is het makkelijker om mij te spotten. Dus was het belangrijk om opnieuw te winnen. Het was een goede wedstrijd, met hetzelfde parcours als de laatste jaren. Maar ik vind het een mooi parcours. Eerst doen we 5 grote loops van 15 kilometer, waarna nog twee kleine pittige rondes volgen met enkel drie minuten hellingen. Met nog zestig kilometer te gaan, viel ik aan. Ik kreeg één metgezel mee, met wie ik prima kon samenwerken. In de kleine rondes versnelde ik, waarna ik de laatste tien kilometer alleen aflegde. Ik ben heel tevreden met deze zege en kijk al uit naar de Giro, wat een speciale wedstrijd voor me is. Het wordt zaak om niet te crashen of ziek te worden en dan ga ik voor de combinatie mountainbike-wegwedstrijd op de Olympische Spelen.”

Credit: Vanik Zoltan

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×