Lorena Wiebes eindigt tweede in de Amstel Gold Race nadat ze te vroeg juichte

Lorena Wiebes eindigt tweede in de Amstel Gold Race nadat ze te vroeg juichte

“Mijn eigen stomme fout”

14/04/2024

In de Amstel Gold Race leek Team SD Worx-Protime het laken naar zich toe te trekken. Het Nederlandse Worldteam controleerde in functie van een sprint voor Lorena Wiebes. Ze leek het ook te gaan halen, maar juichte te vroeg waarna Marianne Vos met een ultieme jump de zege pakte. “Dit is zo’n stomme fout. Ik voelde Marianne Vos niet aankomen en dacht dat ik vrije baan had. Ik zal hier slecht van slapen.”

Gekoppelde wedstrijd: Amstel Gold Race 2024 - Gekoppelde rensters: Lorena Wiebes - Gekoppelde ploegleiders: Anna van der Breggen Danny Stam

Lorena Wiebes: “Ik voelde me echt goed vandaag. Het team verrichte veel werk. In de laatste anderhalve kilometer stopte Demi Vollering perfect voor me af. Toen ik mijn sprint aanging, week Elisa Longo-Borghini plots af naar links. Er was bijna geen ruimte meer was naast de hekken, maar ik vond alsnog een gat en dook erin. Mijn focus bleef op Elisa Longo-Borghini dus daarom keek ik niet meer links. Ik voelde Marianne Vos ook niet aankomen. Dat ik op zo’n stomme manier naast de Amstel Gold Race grijp, is heel zuur. Maar het is mijn eigen schuld. Ik voel me dom. Want dit is zo’n mooie koers om te winnen en mijn ploeggenoten deden perfect voorbereidend werk. Ik baal enorm.”

“Hier zal ik wel twee of drie nachten slecht van slapen. Dit is een harde leerschool. Gelukkig vingen mijn teamgenoten me meteen op na de finish. Demi Vollering zei meteen: ‘hier word je nóg hongeriger van’. Dit is een wedstrijd die ik heel graag op mijn palmares wil. Hopelijk kan ik volgend jaar revanche nemen”, besloot Lorena Wiebes, voor wie de Amstel Gold Race de laatste wedstrijd van het voorjaar was.

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×