Amstel Gold Race staat op verlanglijstje bij de kopvrouwen van Team SD Worx-Protime

Amstel Gold Race staat op verlanglijstje bij de kopvrouwen van Team SD Worx-Protime

“Als Nederlands kampioene de Amstel Gold Race winnen zou heel speciaal zijn”

12/04/2024

De Amstel Gold Race is voor Team SD Worx-Protime een thuiskoers. Het team, met de basis in het Limburgse Bunde hoopt dan ook voor het tweede jaar op rij de overwinning in eigen regio te pakken. Het Nederlandse WorldTeam komt met een ijzersterke ploeg aan de start: Demi Vollering, Lorena Wiebes, Lotte Kopecky, Mischa Bredewold, Elena Cecchini en Blanka Vas.

Gekoppelde wedstrijd: Amstel Gold Race 2024

Demi Vollering: “Ik droom ervan in rood-wit-blauw te triomferen voor eigen volk”

“Voor de Ronde van Vlaanderen ben ik op een hoogtestage geweest. Ik voel dat ik er met een goede vorm ben uitgekomen. Ik heb na de Ronde een goede trainingsweek gemaakt in Zwitserland. In de Brabantse Pijl heeft Elisa Longo-Borghini me op waarde geklopt. De tweede plek is altijd zuur als je in een team als Team SD Worx-Protime rijdt. De meiden werken altijd zo hard voor me, dan wil ik ze ook de zege terug geven.”

“Dat ik vorig jaar de Ardennen Tripple kon realiseren, blijft voor mij een van de absolute hoogtepunten. Ik koester die week. Ik aasde al langer op de Amstel Gold Race. Dus lag mijn focus vooral op deze wedstrijd. Dat ik de Amstel kon winnen, blijft speciaal voor mij. Daarna ging de focus naar de Flèche en dan Luik-Bastenaken-Luik. Ik kan nog altijd niet geloven dat het me gelukt is om ze alle drie te winnen. Maar eerst de Amstel Gold Race. De Limburgse klassieker ligt me. Als Nederlands kampioene deze wedstrijd kunnen rijden, is heel speciaal. Ik droom ervan om in het rood-wit-blauw te triomferen voor eigen volk.”

Lotte Kopecky: “Aangename kennismaking vorig seizoen met Amstel Gold Race

“Vorig jaar was het een aangename kennismaking met de Amstel Gold Race. Als ploeg houden we er mooie herinneringen aan over. Onze tactiek was heel goed en we konden het plan tot in de puntjes uitvoeren. Demi wist te winnen, terwijl ik als tweede eindigde. Op die manier is het leuk koersen. Dit jaar voorspellen ze beter weer. De kasseiklassiekers blijven bij mij bovenaan staan, maar de Amstel Gold Race is leuk omdat het voor mij nog altijd vrij onbekend terrein is. In Vlaanderen ken ik de wegen op mijn duimpje, hier ken ik ze net iets minder. Dat maakt me nieuwsgierig en die uitdaging is leuk. We komen met een sterk team aan de start. Lorena Wiebes verteert de hellingen ook steeds beter en met Demi Vollering hebben we dé specialist van de Ardennenklassiekers in de ploeg. We moeten van elkaars krachten gebruikmaken.”

“Ik houd van het klassieke voorjaar. Ik ben benieuwd hoe ver ik zal raken in de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik. De Tour de France en de UAE Tour leerden me dat ik steeds beter klim. Ik heb zeker ambities, maar het blijft voor mij afwachten wat er mogelijk is. Ik heb een goede balans gevonden in mijn klassieke werk en het klimmen. Dat ik Parijs-Roubaix gewonnen heb, maakt dat ik ontspannen ben. Maar ik ben nog heel gemotiveerd voor wat nog komt.”

Lorena Wiebes: “Ooit wil ik de Amstel Gold Race winnen”

"Sinds ik in Limburg woon, is mijn liefde voor de Amstel Gold Race alleen maar gegroeid. Ik ken de wegen ondertussen door en door. Doordat ik hier dagelijks train, zette ik stappen in het heuvelwerk. Op de lange termijn hoop ik de Amstel Gold Race te winnen, nu wil ik vooral kijken hoe ver ik kan komen. Ik zal heel goede benen nodig hebben om in de finale met de besten mee te kunnen. Bij mij hangt het er vooral ook van af hoe hard de andere teams het gaan maken. Ik put er vertrouwen uit dat ik in de Simac Ladies Tour tweede eindigde op de Cauberg, maar in de Amstel Gold Race start een veel sterker deelnemersveld. Het wordt een interessante wedstrijd voor me.”

“De Amstel vormt voor mij ook de laatste wedstrijd van mijn voorjaar. Dat voorjaar is met o.a. zeges in de Gent-Wevelgem, Miron Ronde van Drenthe en Scheldeprijs zeker al geslaagd. Het zou mooi zijn om het af te sluiten met een overwinning voor het team en dat ik zelf een goed gevoel heb. Zowel in de Ronde van Vlaanderen als in Parijs-Roubaix voelde ik dat ik opnieuw een stap heb gezet. Tegelijkertijd wist ik mijn sprint op een hoog niveau te houden. Dat geeft me zeker veel vertrouwen voor de rest van het seizoen, maar eerst nog één keer knallen in de Amstel Gold Race dus."

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×