Ashleigh Moolman-Pasio wil haar Britse roots tonen in Women’s Tour

Ashleigh Moolman-Pasio wil haar Britse roots tonen in Women’s Tour

“Ik ambieer de eindzege”

04/06/2022

In de Women’s Tour treedt Ashleigh Moolman-Pasio opnieuw in competitie na haar valpartij in Durango-Durango, waarbij ze een rib brak en haar staartbeenverstuikte. De Britse ronde ßis een van de favorietewedstrijden van Moolman-Pasio. “Dit was de eerste grote etappewedstrijd in het vrouwenwielrennen. Komt nog bij dat ik Britse roots heb. Ik wil er dus geen geheim van maken dat ik de eindzege ambieer.”

Gekoppelde wedstrijd: Women's Tour (6 ritten) - Gekoppelde rensters: Christine Majerus Elena Cecchini Chantal van den Broek-Blaak Marlen Reusser - Gekoppelde ploegleiders: Lars Boom

Het zijn niet de makkelijkste trainingsweken geweest voor Ashleigh Moolman-Pasio. Ze heeft nog altijd last van de naweeën van haar valpartij in Durango-Durango. “Ik was in die Spaanse wedstrijd aan het drinken toen een oneffenheid in het wegdek mijn stuur wegsloeg. Ik was kansloos en maakte een harde smak. Daardoor brak ik mijn tweede rib en verstuikte ik mijn staartbeen. Vooral van die rib heb ik veel last. Ik kon een tijdlang geen intervaltrainingen doen omdat ik te veel pijn had als ik hevig en diep inademde. Maar mijn benen zijn nog altijd goed. Daarom was het ook frustrerend om niet te starten in de Ronde van Burgos.”

Uit voorzorg liet ze de Spaanse etappekoers aan zich voorbij gaan. De Zuid-Afrikaanse heeft nog doelen, te beginnen met de Women’s tour. “Ik houd echt van deze koers. Dit was dé race die voor het eerst het potentieel van het vrouwenwielrennen aantoonde. Deze ronde is een maatstaf voor hoe vrouwenwielrennen eruit moet zien. De gemeenschap werd betrokken en geïnformeerd over de etappes. Er wordt altijd echt een buzz gecreëerd rond the Women’s Tour. In 2016 eindigde ik hier tweede, maar dit jaar wil ik vol voor de eindzege gaan. Deze koers is extra speciaal voor mij omdat mijn moeder Engels is.”

Moolman-Pasio hoopt dus op een goed resultaat, maar zit met een onzekere factor. “De benen zijn goed. Ik trap mijn powers, maar het wordt toch afwachten hoe mijn lichaam reageert in de wedstrijd zelf. Ik heb dit seizoen the next step gezet. Nu wil ik ook tonen dat ik sterk ben. Ik heb een aantal keer pech gehad en ook een aantal fouten gemaakt, waardoor ik dit seizoen nog niet op het podium stond in een WorldTour-wedstrijd. Daar wil ik in de Women’s Tour komaf mee maken.”

Op de vraag waarom ze dit seizoen op 36-jarige leeftijd nog grote stappen wist te zetten, is Ashleigh Moolman-Pasio resoluut: “Indoortraining. Trainen op mijn Tackx Neo2 en Zwift is lastiger dan fietsen in de echte wereld. Door de weerstand van de rollen, stimuleer je je spieren op een manier die een gelijke uitwerking als een krachttraining heeft. Het is dus als het ware een fietstraining gecombineerd met fitness. Nog een belangrijk voordeel voor me: op een trainer hoef je geen rekening te houden met je omgeving, waardoor je echt in the zone kan komen en op instinct koerst. Dat helpt me om ook in koerssituaties vlotter in the zone te komen. Met deWomen’s Tour en de Tour de France komen er twee belangrijke doelen aan. Ik hoop in deze wedstrijden prijs te schieten.”

Team SD Worx start in de Women's Tour met Ashleigh Moolman-Pasio, Roxane Fournier, Chantal van den Broek-Blaak, Elena Cecchini, Marlen Reusser en Christine Majerus.

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×