Barbara Guarischi & Elena Cecchini zorgen voor Italiaanse inbreng bij Team SD Worx

Barbara Guarischi & Elena Cecchini zorgen voor Italiaanse inbreng bij Team SD Worx

20/10/2022

Team SD Worx heeft voor komend seizoen twee Italiaanse rensters binnen de selectie. Barbara Guarischi is nieuw binnen de ploeg, terwijl Elena Cecchini haar contract voor 2023 heeft verlengd. 

Elena Cecchini (30) groeide de afgelopen twee jaar tot een echte teamplayer binnen de ploeg uit. “Zij is een vaste waarde in dit team en heeft zich tot een echte koerskapitein ontwikkeld”, geeft sportief manager Danny Stam aan. “Behalve een goede renster is zij ook een fijne persoon. Een sfeermaakster, die ook verantwoordelijkheid richting de jongere rensters neemt. Elena leert hen het vak op en naast de fiets.”

“Ik heb niet lang hoeven na te denken toen Team SD Worx me een nieuw contract aanbood”, zegt Elena Cecchini. “Ik heb het goed naar mijn zin in de ploeg en heb het afgelopen jaar gemerkt dat ik opnieuw een stap heb gezet. Ik heb mijn rol binnen de ploeg gevonden. Wanneer ik in dienst van de andere meiden rijd wordt dit enorm gewaardeerd. Daarnaast ben ik blij met de komst van Barbara Guarischi een tweede Italiaanse renster. Dat geeft toch ook een extra motivatie.” 

Barbara Guarischi (32) is nieuw binnen Team SD Worx en tekende een contract tot en met 2024 met de Nederlandse ploeg. De 32-jarige Italiaanse kwam de afgelopen jaren voor o.a. Movistar, Team Virtu en Canyon/SRAM uit. “Met de komst van Lorena Wiebes zochten we naar versterkingen om de sprint voor te bereiden”, benadrukt Stam. “Een echte sprinttrein hebben we nooit gehad, maar nu is een lead-out trein voor Lorena wel noodzakelijk. Met Elena Cecchini, Christine Majerus, Lonneke Uneken en Barbara Guarischi hebben we rensters die hiervoor geschikt zijn. Barbara is een ervaren renster die weet hoe ze in een sprint positie moet kiezen. Zij gaat een belangrijke rol in die sprinttrein vervullen.” 

Guarischi noemt het een droom om voor de beste ploeg van de wereld uit te komen: “Ik vond het al een eer toen ik via Elena hoorde dat de ploeg interesse in mij had. Hoewel ik al jaren mee ga in het peloton, zie ik dit als een nieuw hoofdstuk in mijn loopbaan. Het is een overstap die ik niet meer verwacht had. Ik kijk er ook naar uit om samen te werken met Lorena Wiebes. Ik ben enorm gemotiveerd om dit avontuur aan te gaan.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×