Barbara Guarischi triomfeert in vierde etappe Simac Ladies Tour

Barbara Guarischi triomfeert in vierde etappe Simac Ladies Tour

"Er is geen beter gevoel dan een wedstrijd winnen"

11/10/2024

In de vierde etappe van de Simac Ladies Tour wist Barbara Guarischi de sprint van de ontsnapping te winnen voor Ally Wollaston. Ze pakt zo haar eerste WorldTour zege in 9 jaar. “Dit is geweldig. Ik had niet verwacht dat ik ooit nog een zege op het hoogste niveau zou pakken en dan gebeurt het alsnog. Winnen is het allerbeste gevoel dat er bestaat.”

Gekoppelde wedstrijd: Simac Ladies Tour 2024 - Gekoppelde ploegleiders: Danny Stam

Barbara Guarischi: “Ik had niet verwacht dat ik vandaag zou winnen. Deze morgen zei ik in de meeting dat dit de dag zou worden waarop we de hele dag zouden moeten achtervolgen om de sprint voor Lorena Wiebes mogelijk te maken. Na zo’n 60 à 70 kilometer werd er een ontsnapping gevormd en we hadden alleen Femke Markus mee. Waarop ik een grote inspanning moest leveren om de aansluiting te maken. Toen ik in de groep zat, lag het tempo al echt hoog. We waren met een groot aantal rensters weg, dus ik had meteen in de gaten dat de kans groot was dat deze vlucht het tot het einde zou uitzingen. Dus gaf ik in de radio door dat er best zo snel mogelijk een achtervolging werd opgestart door ons team, zodat het verschil met het oog op het algemeen klassement niet te groot zou worden.”

“Achter ons kregen mijn ploeggenoten geen bijstand in de actervolging. Gelukkig kregen ze het gat alsnog een stuk kleiner. Vanuit de wagen kregen we het signaal dat mijn kaart werd getrokken en toen was ik wel nerveus. Ik ben het niet meer gewoon om voor mezelf te kunnen sprinten. Ik had ook gedacht dat het niet meer zou voorvallen dat ik een spurt op WorldTour-niveau zou winnen. Maar ik ben super blij dat ik het kon afmaken.”

“Ik wist dat Ally Wollaston sneller was dan mij, dus moest ik slim zijn. Ze zat in mijn wiel in de laatste 500 meter. Als ik zou aangaan, zou ze me met dubbele snelheid passeren. Dus wachtte ik zo lang mogelijk om haar nerveus te maken en haar uit haar kot te lokken. Toen ze aanging, kroop ik in haar wiel om het goed te timen en er op het juiste moment uit te komen. Dit is geweldig. Ik ben ongelofelijk blij met deze overwinning. Maar je mag erop rekenen: morgen ga ik weer vol werken om Team SD Worx-Protime hopelijk aan etappe -en ritwinst te helpen met Lorena Wiebes en Lotte Kopecky.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×