Lotte Kopecky sprint naar tweede plaats in Trofeo Alfredo Binda na Elisa Balsamo

Lotte Kopecky sprint naar tweede plaats in Trofeo Alfredo Binda na Elisa Balsamo

17/03/2024

Lotte Kopecky is tweede geworden in Trofeo Alfredo Binda. De wereldkampioene reed voor het eerst de Italiaanse WorldTour wedstrijd en moest in de sprint de duimen leggen tegen Elisa Balsamo (Lidl-Trek). “Ik ben hier best tevreden mee. Natuurlijk wil je altijd winnen, maar Elisa was gewoon sneller. Dus ik kan hier perfect mee leven.”

Gekoppelde wedstrijd: Trofeo Alfredo Binda 2024 - Gekoppelde rensters: Lotte Kopecky - Gekoppelde ploegleiders: Danny Stam

“Ik ben pas last minute naar Italië afgereisd en het is niet zo dat ik dacht: ik ga snel even deze wedstrijd naar mijn hand zetten. Zo eenvoudig gaat dat niet, ook al lijkt men soms te denken van wel. Ik had wel zin in deze koersen wilde er het maximale proberen uithalen”, zegt Lotte Kopecky. “Ik heb de sprint nog niet herbekeken. Ik moest op het moment dat ik ging ook echt aanzetten. Elisa Balsamo was gewoon sneller. Natuurlijk wil je altijd winnen, maar dat gaat niet altijd. Ik ben dus wel tevreden met dit resultaat. Dit was de eerste keer dat ik Trofeo Alfredo Binda reed. Het is helemaal anders dan een Vlaamse klassieker, maar ik vind het wel een mooie wedstrijd. Er zaten een pak hoogtemeters in. Het was het ideale moment om Trofeo Alfredo Binda af te werken in functie van wat nog komt in het voorjaar”, besluit Kopecky, die Gent-Wevelgem als volgende koers op het programma heeft.

Sportief manager Danny Stam: “We wisten dat Lotte Trofeo Alfredo Binda perfect aankan. Voor haar mag het zelfs nog een fractie lastiger zijn. We haalden het maximum eruit vandaag. We hebben Lotte pas op het laatste moment ingevlogen. Ze had zin om hier te rijden en heeft het goed gedaan. Lotte is goed aan het voorjaar begonnen. Er zit geen vloek op haar trui.”

“Het was op zich een vrij ‘tamme’ koers, maar we waren aanwezig als team”, vervolgt Stam. “We maakten de keuze om aan te vallen, in de hoop om de nog grote groep uit te dunnen. Niamh Fisher-Black heeft een prima wedstrijd gereden. Op de klimmetjes probeerden we om Elisa Balsamo kwijt te spelen, maar zij deed het prima. Ook Marlen Reusser liet een goede indruk na. Zo’n eerste koers na ziekte is altijd lastig om gelijk de puntjes weer op de i te zetten, maar het doet het beste verhopen op wat nog volgt in het voorjaar. Ik ben dus tevreden met de prestatie van mijn team vandaag.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×