Lorena Wiebes pakt twee overwinningen op één dag in Baloise Ladies Tour

Lorena Wiebes pakt twee overwinningen op één dag in Baloise Ladies Tour

“Sprintzege en tijdritwinst in enkele uren tijd is bijzonder”

21/07/2024

Lorena Wiebes heeft in de Baloise Ladies Tour haar leiderspositie in het algemeen klassement versterkt door eerst te winnen in de sprint en dat vervolgens nog eens over te doen in de tijdrit. Voor Wiebes is het haar eerste tijdritzege bij de profs. “Tweemaal winnen op één dag heb ik nog niet meegemaakt. Het is extra mooi dat het in twee verschillende disciplines is”, aldus Lorena Wiebes.

Gekoppelde wedstrijd: Baloise Tour 2024 - Gekoppelde rensters: Lorena Wiebes - Gekoppelde ploegleiders: Lars Boom

Lorena Wiebes: “Dit is mijn eerste tijdritzege ooit en het voelt echt goed. Ik hoorde dat ik de snelste tussentijd had, dus het was zaak om zo hard mogelijk naar de finish te rijden. Het hielp dat ik goede coaching had vanuit de auto. Toen ik aan de finish kwam, zag ik dat ik onder de 15 minuten zat en daar was ik blij mee. Ik had het parcours deze week verkend en wist dat het rondje me zou liggen. Maar het gevaar was dat ik te snel zou starten en mezelf zou opblazen. Ik ben tevreden dat ik het zo goed kon pacen en zo mijn voorsprong in het algemeen klassement uitbreid.”

“Morgen hoop ik mijn elfde ritwinst ooit te pakken in de Baloise Ladies Tour, maar ik hoop vooral het algemeen klassement te winnen. De hoogtestage lijkt me goed te hebben gedaan. Ik ben blij met deze vorm en hoop dat ik het kan doortrekken richting de Olympische Spelen. Maar eerst morgen nog veilig doorkomen”, aldus Lorena Wiebes.

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×