Uittredend winnares Demi Vollering sprint naar tweede plaats in Brabantse Pijl

Uittredend winnares Demi Vollering sprint naar tweede plaats in Brabantse Pijl

“Ik was net niet goed genoeg”

12/04/2023

In de Brabantse Pijl wou Team SD Worx het rugnummer één verdedigen van Demi Vollering. De Nederlandse World Tour formatie maakte de wedstrijd dan ook hard door beurtelings aan te vallen. Zo bleef er een uitgedund groepje over dat om de zege zou sprinten. Silvia Persico was sneller dan Demi Vollering, die met haar tweede plaats wel al de 22ste podiumplaats van het seizoen pakt voor Team SD Worx. “Ik had graag een tweede keer op rij gewonnen, maar ik ging te vroeg aan. Mijn benen liepen iets te snel leeg.”

Gekoppelde wedstrijd: Brabantse Pijl - Gekoppelde rensters: Demi Vollering - Gekoppelde ploegleiders: Danny Stam

Het wedstrijdplan van Team SD Worx was snel duidelijk: het peloton uitdunnen door om beurten aan te vallen. Met een fikse versnelling op de Hertstraat reduceerde Marlen Reusser de kopgroep tot vijf rensters. Alleen Silvia Persico, Shirin van Anrooij, Margot van Pachtenbeke en Elisa Chabbey konden het tempo van de Zwitserse volgen. Op de Moskesstraat maakte verdedigend winnares Demi Vollering de oversteek, samen met Liane Lippert. “Ik voelde me goed. Dat ik zo lekker het gat kon dicht rijden, geeft een fijn gevoel. Alleen at ik in het laatste uur te weinig. Daardoor kreeg ik een hongerklopje. Dus dat was niet zo heel slim.”

Op de Brusselsesteenweg zou het groepje sprinten om de zege. “Ik ging te vroeg aan. Er stond wind op kop en mijn benen liepen iets te snel leeg. Ik was dus net niet goed genoeg om te winnen. Toch houd ik een fijn gevoel over aan de Brabantse Pijl. Mijn voorjaar verloopt prima, met een zege in de Strade Bianche en Dwars door Vlaanderen en een tweede plaats in Ronde van Vlaanderen en Brabantse Pijl. Ik trek dus met vertrouwen richting het drieluik Amstel Gold Race – Flèche Wallonne en Liège-Bastogne-Liège. Dit zijn mijn belangrijkste doelen dit seizoen, dus ik hoop dat ik de goede vorm kan doortrekken”, besloot Vollering.

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×