Mischa Bredewold volgt Lorena Wiebes op als Europese kampioene na solo van 10 kilometer

Mischa Bredewold volgt Lorena Wiebes op als Europese kampioene na solo van 10 kilometer

“Het voelt alsof ik droom”

23/09/2023

Het Europese kampioenschap vormt een prachtig einde van het waanzinnige wegseizoen voor Team SD Worx. Ook volgend jaar rijdt de Europese kampioen bij de Nederlandse Worldploeg. Mischa Bredewold rondde succesvol een solo van tien kilometer af en triomfeerde bovenop de VAM-berg, voor haar ploeggenoten bij Team SD Worx Lorena Wiebes (zilver) en Lotte Kopecky (brons). “Ik kan het niet geloven. Het voelt onwerkelijk dat ik de Europese titel pak”, reageerde Bredewold enthousiast.

Gekoppelde wedstrijd: Europees kampioenschap wegwielrennen - Gekoppelde rensters: Mischa Bredewold

Op 10 kilometer van de meet legde Mischa Bredewold het Europese kampioenschap in de beslissende plooi. “Het regende aanvallen. Als Nederlands team wilden we de wedstrijd hard maken. Ik zat daardoor in een aanvalmodus. Eigenlijk was het niet het plan om nog een solo-aanval te doen in de laatste ronde, maar ik zag een goed moment en ging ervoor. Even schoot het door mijn hoofd dat dit niet het plan was, maar ik redeneerde dat mijn ploeggenoten door mijn aanval niet het werk moesten opknappen. Ik dacht dat ze over me zouden komen op de VAM-berg, dus probeerde ik nog zo hard mogelijk omhoog te fietsen. Ik wist dat dan de andere landen de kloof naar mij moesten dichten, zodat mijn Nederlandse ploeggenoten mij vervolgens als springplank of lead-out konden gebruiken. Toen ik op de keien kwam, hoorde ik dat ik nog tien seconden had. Ik keek achterom en zag niemand. Op dat moment kwam het besef dat ik misschien wel de titel kon pakken”, vertelde Bredewold. 

“Dit betekent enorm veel voor mij. Het afgelopen jaar was soms echt moeilijk. Ik heb er geen woorden voor dat ik dit seizoen zo’n grote stap heb gezet en al zo ver sta in mijn ontwikkeling. Het voelt alsof ik in een waas leef. Ik besef nog niet dat ik de Europese titel heb gewonnen. Dit is een droom. Het is gewoonweg bizar dat ik nu Europees kampioene ben.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×