Mischa Bredewold drie jaar langer bij Team SD Worx-Protime

Mischa Bredewold drie jaar langer bij Team SD Worx-Protime

“Vertrouwen in verdere groei”

13/06/2024

Mischa Bredewold heeft haar contract bij Team SD Worx-Protime met drie jaar verlengd tot eind 2027. De Europees kampioene was na enkele goede gesprekken met het management van de ploeg overtuigd dat zij de komende jaren binnen het Nederlandse WorldTeam nog de nodige stappen kan zetten. “Als je kijkt hoe goed ik me in het laatste anderhalf jaar bij deze ploeg heb ontwikkeld, dan heb ik veel vertrouwen dat ik binnen Team SD Worx-Protime nog verder kan doorgroeien”, geeft Bredewold aan.

Gekoppelde rensters: Mischa Bredewold

De inmiddels 23-jarige Bredewold debuteerde in 2023 in de kleuren van Team SD Worx-Protime. In die periode heeft ze zich in de subtop van het vrouwenwielrennen genesteld en mooie overwinningen als het Europees kampioenschap op de weg, Classic Lorient Agglomération en twee ritten in de Itzulia Women weten te boeken. “Ik had toen ik bij deze ploeg tekende nooit gedacht dat ik zo snel zo’n mooie wedstrijden zou kunnen winnen. Wat dat betreft heb ik hier heel snel enorme stappen gezet”, kijkt Bredewold terug.

 

Bredewold sprak met het team over haar ambities, visie en vertrouwde omgeving. Bredewold: “Het bleek direct dat we sportief op een lijn zitten. Ik hoop de komende jaren nog stappen te kunnen zetten zodat ik in de heuvelklassiekers maar ook in de etappewedstrijden serieuze finales kan rijden en naar de top kan doorgroeien. Ook in het tijdrijden wil ik nog stappen gaan zetten. Wat dat betreft moet ik in een breed scala van wedstrijden goed uit de voeten kunnen. Dat is ook hetgeen dat de teamleiding voor ogen heeft. Er werd veel vertrouwen uitgesproken. Dat is voor mij doorslaggevend geweest. Verder heb ik me vanaf het eerste moment bij deze ploeg thuis gevoeld.”

 

Sportief manager Danny Stam: “Ik ben blij dat we Mischa voor langere tijd aan ons kunnen binden. Zij heeft het afgelopen anderhalf seizoen al veel progressie getoond en het ziet er naar uit dat er nog meer in zit. Een van de sterke punten van Mischa is dat ze breed inzetbaar is op vele vlakken. Zij zou zich kunnen ontwikkelen als een echte hardrijdster zoals Marlen Reusser, maar heeft daarbij ook nog eens een zeer goede sprint in de benen. Wij hebben er alle vertrouwen in dat ze de komende jaren nog mooie stappen in de kleuren van ons team kan zetten.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×