Sportief manager Danny Stam hoopt dat Team SD Worx uitstekende prestatiecurve ook in Burgos doortrekt

Sportief manager Danny Stam hoopt dat Team SD Worx uitstekende prestatiecurve ook in Burgos doortrekt

“Dit aantal zeges hadden we niet durven dromen”

17/05/2023

Team SD Worx heeft medio mei al twintig overwinningen geboekt en daarmee het aantal zeges van vorig jaar geëvenaard. Nadat de ploeg vorige week de rittenkoers Itzulia volledig domineerde, hoopt sportief manager Danny Stam nu ook in de Ronde van Burgos voor de prijzen mee te doen. “Iedereen krijgt een stukje van de taart bij ons. Dat onze rensters zo voor elkaar door het vuur gaan, is een van de sleutels voor het succes. Maar op zo’n succesvolle eerste maanden van het seizoen 2023 hadden we vooraf ook niet van durven dromen.”

Gekoppelde wedstrijd: Vuelta a Burgos - Gekoppelde rensters: Demi Vollering Marlen Reusser Lorena Wiebes Blanka Vas Mischa Bredewold Marie Schreiber - Gekoppelde ploegleiders: Danny Stam

In Itzulia was Team SD Worx uiterst succesvol. Alle ritten gewonnen, steeds twee rensters op het podium en winnaar van het eindklassement, de punten -en bergtrui en het ploegenklassement. “Dat we zo oppermachtig zouden zijn, had ik eerlijk gezegd niet verwacht. Natuurlijk waren er een aantal ploegen niet aanwezig in het Baskenland. Maar, dit doet niets af van de prestatie van onze rensters. Ze trekken de goede vorm van het voorjaar door. Dat is fijn om te zien”, zegt Danny Stam.

“Het stemt me ook tevreden dat het hele team goed was in Itzulia. Blanka Vas ontwikkelt zich steeds beter, waardoor ze zich meer en meer kan mengen in dit soort wedstrijden. Ook over nieuwkomer Marie Schreiber zijn we tevreden. De eerste dagen van La Vuelta Femenina waren moeilijk voor haar, maar het is knap hoe ze vervolgens als twintigjarige steeds een nieuwe stap zet.” 

In Itzulia zorgden Marlen Reusser en Demi Vollering dat het zegetotaal van twintig overwinningen vorig seizoen nu al geëvenaard is. Stam: “Daar heb ik simpelweg geen woorden voor. We vragen onszelf af hoe dit kan en hoelang we dit nog kunnen doortrekken. Iedereen is op niveau. Al heb je dat niet altijd zelf in de hand. Ook bij ons hebben nu sommige rensters wat last van blessureleed, maar onze winnaars blijven er voorlopig van gespaard. Eén van de sleutels van het succes is dat onze rensters elkaar begrijpen. Iedereen krijgt een stukje van de taart, daardoor is de sfeer zo goed. Toprensters als Demi Vollering, Marlen Reusser, Lotte Kopecky en Lorena Wiebes weten wat ze aan elkaar hebben en gaan vol voor elkaar door het vuur. Dan weet je dat je successen kunt boeken. Maar zelfs dan nog hadden we niet verwacht om midden mei al 15 WorldTour zeges te hebben. De druk is daardoor een stuk minder.”

Team SD Worx trekt dus ontspannen richting Burgos. “Met Demi Vollering, Marlen Reusser, Marie Schreiber, Blanka Vas en een frisse Lorena Wiebes hebben we opnieuw een sterk blok aan de start. Wiebes reed een dijk van een voorjaar, waarin ze een belangrijke rol speelde bij veel overwinningen. Daarnaast heeft ze een positieve inbreng in de groep. In Burgos willen we ons met haar mengen in de sprints. Er zijn ook twee aankomsten bergop, waaronder één explosieve klim en één lange klim. Onze doelstelling is opnieuw een rit te pakken en om te kijken hoe ver we komen in het algemeen klassement.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×