Ook in Ronde van Burgos mikt Demi Vollering op eindwinst

Ook in Ronde van Burgos mikt Demi Vollering op eindwinst

“Ik koers weer op instinct”

15/05/2024

Demi Vollering hoopt de lijn door te trekken in de Ronde van Burgos, nadat ze eerder deze maand drie etappezeges en twee eindoverwinningen pakte in La Vuelta en Itzulia Femenina. Ook in Burgos mikt de Nederlandse kampioene op de eindzege. “Deze zeges in Spanje zorgen ergens wel voor een opluchting. Ik wist dat het conditioneel goed zat, maar de bevestiging komt pas echt als je wint. Nu rijd ik weer relaxter. Je bent echter zo goed als je laatste koers, dus natuurlijk ga ik in de Ronde van Burgos opnieuw voor de eindzege.”

Gekoppelde wedstrijd: Vuelta a Burgos 2024 - Gekoppelde rensters: Demi Vollering - Gekoppelde ploegleiders: Anna van der Breggen

“Het is fijn dat ik in het Spaanse blok mijn zegeteller in 2024 geopend heb”, zegt Demi Vollering, die ondertussen vijf overwinningen op haar naam heeft. “In het voorjaar was het vaak net niet, dus dit is een soort van opluchting. Ik wist dat ik geduldig moest blijven. Hard werken wordt altijd beloond. Alleen weet je niet wanneer, dus is het belangrijk om rustig te blijven. Na de eindzege in La Vuelta Femenina wilde ik gewoon lekker ontspannen koers maken in Itzulia. Die wedstrijd leent zich er ook voor. Het is zo dat eens die eerste zege er is, je meteen extra vertrouwen tankt en relaxter kunt koersen. Je vertrouwt sneller op je instinct. Anders rijd je toch iets voorzichtiger.”

Het voorjaar zonder overwinning bracht Vollering niet aan het twijfelen. “Het voordeel is dat mijn plan van aanpak altijd hetzelfde is, bij winst of verlies. Ik geef mezelf welgeteld één dag om te genieten van een zege of te balen van een nederlaag. Zo was ik op maandagavond na de Vuelta al aan het denken hoe ik mijn volgende doel, Itzulia, zou aanpakken. Dat het me gelukt is om deze Ronde van het Baskenland te winnen met een solo van dertig kilometer in de slortrit is heel speciaal. Dat was een goede test voor mezelf. Je gaat vrij snel over in een soort van tijdritmodus en zit mega gefocust op je fiets tijdens zo’n solo. Ik hoop dat ik mag deelnemen aan het tijdrijden op de Olympische Spelen. Ik weet nog niet of ik geselecteerd zal worden, dus ik hoop dat ik met deze solo extra punten gescoord heb. De Olympische Spelen en de Tour de France Femmes zijn mijn hoofddoelen dit seizoen.”

Maar eerst dus de Ronde van Burgos, waar Team SD Worx-Protime op ritzeges en de eindwinst mikt. “Ik heb vooral veel zin om opnieuw met Lorena Wiebes te koersen. Ik vind het leuk om naar een sprint toe te werken. Een goede lead-out neerzetten is een teamprestatie en daar haal ik veel voldoening uit. Dat is een ander soort uitdaging en geeft me weer vrijheid om op een andere manier te koersen door te controleren en de sprint aan te trekken. Er komt veel adrenaline bij kijken. Het is fijn als je je ploeggenote in een perfecte positie kunt afzetten voor de finish. Dat is wat ik zo mooi vind aan wielrennen als ploegsport. Op een klim doe je het laatste stukje meestal alleen.”

Vollering kan in Burgos het drieluik van de Spaanse etappekoersen compleet maken. “Daar ben ik niet zo mee bezig. Deze etappekoers ligt me normaal altijd wel. Alleen is het parcours gewijzigd. De zware slotklim naar Lagunas de Neila in de laatste etappe zit er niet meer in. In de plaats daarvan zijn er twee klimetappes. Daar kijk ik al naar uit, maar zoals gezegd leef ik van doel tot doel. En dat is eerst donderdag hopelijk Lorena Wiebes perfect piloteren naar ritwinst. Ik hoop op een geslaagde Ronde van Burgos met zo veel mogelijk successen voor Team SD Worx-Protime”, besluit Vollering.

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×