Lorena Wiebes sprint naar derde plaats in eerste rit Vuelta Burgos

Lorena Wiebes sprint naar derde plaats in eerste rit Vuelta Burgos

“Gemengde gevoelens”

16/05/2024

De eerste etappe van de Vuelta a Burgos werd ontsierd door een zware valpartij in de sprint. Sofia Bertizzolo en Elisa Balsamo vielen hard tegen de grond. Lorena Wiebes ontsnapte ternauwernood, waarna ze nog naar een derde plaats sprintte. “Ik zat in het wiel van Elisa Balsamo en heb veel geluk gehad dat er geen fiets mijn kant opviel. Ik kon er nog net omheen. Ik kwam niet meer echt tot sprinten toe en baal daar van, maar ik ben vooral blij dat ik goed wegkom. Ik hoop dat Elisa Balsamo en Sofia Bertizzolo oké zijn”, aldus Lorena Wiebes.

Gekoppelde wedstrijd: Vuelta a Burgos - Gekoppelde rensters: Lorena Wiebes - Gekoppelde ploegleiders: Anna van der Breggen

Lorena Wiebes: “Dit was mijn eerste wegwedstrijd sinds de Amstel Gold Race en ik moest er even terug inkomen. In de finale voelde ik me prima. We hadden op iets meer wind gehoopt, maar de wind was niet sterk genoeg en de richting was niet goed. Geen enkele andere ploeg wilde achtervolgen op de vroege ontsnapping, dus hebben wij het initiatief genomen. Vooral Marlen Reusser en Demi Vollering hebben veel werk verricht. Ze reden super hard. Dan wil je het voor hen ook afmaken. In de laatste rechte lijn zat ik in het wiel van Elisa Balsamo. Gelukkig kon ik de valpartij nipt ontwijken, maar ik wist dat de sprint toen verloren was. Dat ik uiteindelijk nog op het podium sta, geeft wel vertrouwen.”

“Ik hoop alsnog een zege te pakken in deze wedstrijd”, vervolgt Wiebes. “De derde etappe wordt normaal weer een sprint. Morgen wordt wellicht een saaie dag. De laatste drie kilometer lopen omhoog. Ik ben benieuwd wat de klassementsrensters daar gaan doen. Wie weet dient zich eventueel nog een kans voor mij aan, maar dat zal afhangen van hoe hard er omhoog gereden wordt.”

Ploegleidster Anna van der Breggen: “Niemand maakte aanstalten om te jagen op de vroege vlucht, dus hebben wij het initiatief genomen. Als een drietal teams één of twee rensters voorop hadden laten rijden, was het gat sneller dicht geweest. Dat gebeurde niet, dus hebben wij ons volledige team moeten inzetten om een sprint te bewerkstelligen. Hierdoor moest Lorena Wiebes zelf haar weg zoeken, want we hadden door al het werk geen lead-outtrein meer. Lorena ontsnapte nipt aan de valpartij. We zijn vooral blij dat ze ongedeerd is en hopen dat het meevalt voor Sofia Bertizzolo en Elisa Blasamo.”

“De etappe van morgen is een interessante voor ons. Op het einde zit een klimmetje dat onze speerpunten kan liggen. 3,8 kilometer aan 5,2 procent gemiddeld is niet zo heel zwaar. Het is een vraagteken hoe hard die klim wordt opgereden. Deze finish ligt Demi Vollering zeker, en wie weet ook Lorena Wiebes. In principe kunnen we wachten tot het einde, maar met Marlen Reusser, Femke Markus, Femke Gerritse en Marie Schreiber kunnen we ook voor de aanval kiezen.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×