Wegkapitein Elena Cecchini één jaar langer bij Team SD Worx-Protime

Wegkapitein Elena Cecchini één jaar langer bij Team SD Worx-Protime

“Elena Cecchini is van groot belang voor de successen van ons team”

02/10/2024

Elena Cecchini heeft haar contract bij Team SD Worx-Protime met één jaar opengebroken. De Italiaanse is als wegkapitein een belangrijke cultuurdrager binnen het Nederlandse WorldTeam. “Elena Cecchini ademt het DNA van Team SD Worx-Protime en vormt een belangrijk fundament van onze ploeg. Je kunt altijd op haar rekenen”, aldus sportief manager Danny Stam.

Gekoppelde rensters: Elena Cecchini

Elena Cecchini kwam in 2021 bij Team SD Worx-Protime en werkte zich op tot een belangrijke wegkapitein. Sportief manager Danny Stam: “Elena is iemand waar jonge rensters zich aan optrekken. Ze doorziet de koers en verzet veel werk voor haar ploeggenoten. Ze cijfert zich zonder morren weg. We hebben meerdere overwinningen aan haar werk te danken. Daarnaast is Elena een belangrijke sfeermaker. Ze draagt het DNA van deze ploeg in zich. Volgend seizoen wordt haar rol des te belangrijker. Er komt een aantal nieuwe rensters bij en dan is Elena degene die helpt om er een groep van te smeden.”

Voor Cecchini voelde een contractverlenging als de juiste keuze aan. “Ik voel me hier thuis. Ik heb met iedereen een goede relatie. Je voelt dat dit echt een team is. Ook de staffleden zijn goed met elkaar en halen veel plezier uit hun werk. Dat straalt af op de rensters. Het is ook extra fijn om te werken voor de beste rensters ter wereld. Ik voel veel appreciatie voor mijn werk in deze ploeg. Je kunt nog net die extra inspanning doen, omdat je weet dat de kans groot is dat die kampioenen het ook gewoon afmaken. Dat is de mooiste beloning. Met sport kun je inspireren en mensen gelukkig maken. Maar uiteindelijk wil je als topsporter zoveel mogelijk winnen.”

“Ik heb veel aan dit team te danken. Ik wilde absoluut nog eenmaal naar de Olympische Spelen gaan en deze ploeg heeft me geholpen om de selectie voor Parijs 2024 af te dwingen. Ik voel ook het vertrouwen en word opgesteld in de wedstrijden waar ik van houd. Dit is een speciaal team, dat perfect bij me past en waar ik op termijn mijn carrière bij wil beëindigen.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×