Chantal van den Broek-Blaak blijft wielrenster tot en met 2024

#Contractverlenging

Chantal van den Broek-Blaak blijft wielrenster tot en met 2024

#Contractverlenging

02/02/2022

Chantal van den Broek – Blaak is teruggekomen op haar eerdere beslissing om na het voorjaar van 2022 te stoppen met wielrennen. De 32-jarige voormalig wereldkampioene heeft inmiddels besloten dat ze wielrenster blijft tot eind 2024. Al heeft ze ook aangegeven dat ze door haar kinderwens mogelijk een periode niet actief kan zijn. De teamleiding van Team SD Worx was meteen enthousiast over het voorstel van Blaak en wil haar graag binnen de ploeg houden. 

Gekoppelde rensters: Chantal van den Broek-Blaak

“In eerste instantie hadden we gehoopt dat Chantal dit jaar de Tour de France nog zou rijden”, geeft sportief manager Danny Stam van Team SD Worx aan. “We waren dan ook verrast, maar tevens ook superblij met haar voorstel om door te gaan tot eind 2024. Binnen het team is zij van grote waarde. Er zijn maar weinig rensters van haar kaliber te vinden. Daarnaast denkt ze continue in het belang van de ploeg, waardoor ze van heel grote waarde is. Vorig jaar wist ze nog knap Strade Bianche te winnen, wat aangeeft op welk hoog niveau zij nog presteert. Dat Chantal een kinderwens heeft, respecteren we. Het is ook weer een uitdaging om haar daarna op niveau te krijgen.”

Chantal Blaak maakte in de eerste Covid-golf (2020) de keuze om te stoppen met fietsen. “Mijn leven zag er op dat moment heel anders uit”, geeft ze aan. “Mijn man Lars had een burn out. Dat was een lastige tijd, want ik wilde er voor hem zijn en tegelijkertijd ook zo goed mogelijk blijven trainen en koersen. Ik besefte dat familie en gezondheid veel belangrijker zijn dan wat dan ook. En sport stelt dan ineens niks meer voor. Ik heb toen besloten om een punt achter mijn wielercarrière te zetten.”

“Maar nu, bijna 2 jaar later, is Lars weer volledig hersteld en ziet ons leven er weer ”normaal” uit. Ik merk nu dat ik nog niet klaar ben met de sport. Ik hou van topsport, ik vind het koersen nog leuk, ik kan het nog opbrengen en ik ben nog op een goed niveau.
Redenen genoeg om te twijfelen.”
 
Toen Blaak in gesprek ging met de ploeg om door te gaan tot en met de Tour de France Femmes was er al snel een akkoord. Blaak: “De eerste keer Tour is bijzonder en die wil ik graag meemaken. Alleen ik had steeds meer het gevoel dat ik er eigenlijk helemaal nog niet klaar mee was. Ook de mensen die dicht bij mij staan begonnen het te merken.”

"Ik hou van topsport, ik vind het koersen nog leuk, ik kan het nog opbrengen en ik ben nog op een goed niveau, dus ik ben blij om bij te tekenen tot 31 december 2024."

Blaak benadrukt verder dat de kinderwens een reden was om te twijfelen. “Mijn man Lars gaf toen aan dat het in deze tijd niet langer raar is om topsport te bedrijven in een periode dat je zwanger hoopt te worden. Na lang nadenken, want deze beslissing is niet van de een op de andere dag gemaakt, zijn we met dit verhaal naar de ploeg gegaan en hebben open en eerlijk verteld hoe wij erin staan.”

De teamleiding van Team SD Worx Erwin Janssen en Danny Stam reageerden direct enthousiast. Blaak: “Ze spraken vertrouwen uit en zonder twijfel lieten ze weten dat ze ons willen steunen. We zien wel hoe het loopt, want niets is vanzelfsprekend. Maar mochten we gezegend zijn met een zwangerschap. Dan steunt het team mij voor 100%. Dus ik heb mijn handtekening gezet, als wielrenster tot 31 december 2024.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×