Christian Kos versterkt als ploegleider technische staf van Team SD Worx-Protime

Christian Kos versterkt als ploegleider technische staf van Team SD Worx-Protime

“Talentontwikkeling wordt steeds belangrijker”

27/09/2024

Met Christian Kos haalt Team SD Worx-Protime een ervaren man in de talentontwikkeling binnen. De Noord-Hollander werkte eerder bij AG Insurance-Soudal als ploegleider en vond bij Team SD Worx-Protime een nieuwe uitdaging. “Ik was renner tot 2019 en heb zelf niet het hoogste niveau gehaald, daarom weet ik waar jonge rensters tegenaan lopen. Ik werk heel secuur en probeer continu verbetering na te streven. Ik hoop Team SD Worx-Protime mee aan de top te kunnen houden”, aldus Kos.

Christian Kos is een zoon van oud-stayer en oud-wereldkampioen op de baan René Kos en zodoende in het wielermétier opgegroeid. Bijna drie jaar was hij ploegleider bij AG Insurance – Soudal. Sportief manager Danny Stam: “Christian is altijd bezig geweest om jonge talenten te ondersteunen. Hij contact me regelmatig en heeft me ook geattendeerd op de kwaliteiten van Julia Kopecky. Zijn kracht is dat hij met jonge talenten heel goed overweg kan en het geduld heeft om nauwgezet met ze te werken. Verder werkt hij heel secuur en zal hij zorgen voor de structuur van de sportieve staf in de ploeg.”

Christian Kos: “De afgelopen jaren was ik bij AG-Insurance Soudal vooral verantwoordelijk voor de development teams. We hebben goed werk verricht. Meerdere rensters hebben de stap naar WorldTour-ploegen gezet. Nu kan je wel denken: wat zijn de raakvlakken tussen talentontwikkeling en een job als ploegleider bij het beste team ter wereld? Elk mens ontwikkelt zich elke dag. Ook Lotte Kopecky en de andere toppers zijn nog niet uitontwikkeld hoor.”

“Ik denk dat de verschillende achtergronden van de ploegleiders binnen het team versterkend kunnen werken. Zo ben ik ervan overtuigd dat als Team SD Worx-Protime ook de komende jaren het nummer één team wil blijven, de sleutel in de talentontwikkeling ligt. De voorbije drie seizoenen had deze ploeg de beste rensters in de gelederen, uiteraard ook juist omdat ze bij Team SD Worx-Protime vaak nog extra stappen hadden gezet. Maar nu de sport groeit, het niveau breder wordt en meerdere ploegen op dezelfde toppers azen, is het belangrijk dat de aanstroom van onderaf gegarandeerd blijft. Daar kan ik mijn kwaliteiten uitspelen.”

“Het plaatje dat Danny Stam me schetste in de contractonderhandelingen, stemt overeen met mijn kwaliteiten. Ik sta erop dat alles duidelijk is voor de rensters. Ik werk heel georganiseerd, ben rustig, timide en observerend. Ik laat altijd iemand zijn verhaal doen en probeer dan te ondersteunen waar ik kan. In dit team heerst een open communicatiestijl. De Simac Ladies Tour wordt dit jaar al mijn eerste wedstrijd die ik voor Team SD Worx-Protime ga doen. Ik hoop daar te leren hoe de werkwijze nu is en hoe we het beste van beide werelden kunnen combineren naar de toekomst toe”, besluit Kos.

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×