Christine Majerus begint aan 10e seizoen voor Team SD Worx

Christine Majerus begint aan 10e seizoen voor Team SD Worx

21/10/2022

Christine Majerus heeft haar contract met Team SD Worx met twee jaar verlengd tot en met 2024. Volgend jaar begint de 35-jarige Luxemburgse aan haar tiende jaar binnen de ploeg. Daarmee is zij binnen Team SD Worx de recordhoudster. 

Gekoppelde rensters: Christine Majerus Gekoppelde ploegleiders: Danny Stam

Sportief manager Danny Stam werkt inmiddels dan ook al tien jaar samen met Christine Majerus. “Je kunt altijd op haar rekenen”, benadrukt Stam. “Ze is een goede renster die nog altijd haar niveau haalt. Al die jaren hebben we als team veel plezier aan Christine gehad en ze is nog altijd enorm gemotiveerd. Verder is ze een echte teamplayster. Juist voor de jongere rensters is het belangrijk om een ervaren routinier zoals Majerus te hebben die hen wegwijs maakt in de ploeg.” 

“Waarom zou ik veranderen van ploeg wanneer ik het bij Team SD Worx uitstekend naar mijn zin heb”, vraagt Christine Majerus zich hardop af. “Ik ben er trots op dat ik steeds bij het nummer één team van de wereld zit. Na zoveel jaren willen ze nog steeds met mij verder gaan. Ik ben inderdaad een renster die zich vaak in dienst van de ploeg stelt. Maar bij dit team weet ik ook dat ik zelf van tijd tot tijd in diverse wedstrijden voor mijn eigen kans mag rijden. Daarnaast vind ik het ook mooi om jonge rensters wegwijs te maken. Op deze manier kan ik ook iets teruggeven aan de wielersport die mij zo veel moois heeft gebracht.” 

De kracht van Team SD Worx is de teamspirit in combinatie met de individuele kwaliteiten van diverse rensters binnen de ploeg. “Het team start in iedere wedstrijd met het plan om te winnen. Aan de top komen is moeilijk, maar zoveel jaren achter elkaar de nummer één op de UCI ranking zijn is echt bijzonder. Steeds opnieuw moeten we onze status bevestigen. Ik vraag me soms wel af hoe we dat hebben klaar gespeeld. We hebben in de afgelopen jaren met verschillende toprensters gewerkt, maar steeds staat er een team. De teamspirit is groot. Iedereen is altijd bereid voor elkaar te werken. Als iemand wint, dan voelen we dat allemaal als onze overwinning. Wat dat betreft voelt de ploeg voor mij echt als een familie aan. En voor een familielid ben je bereid net iets meer te doen dan voor een ander.” 

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×