Blanka Vas en Anna Shackley verlengen contract bij Team SD Worx

Blanka Vas en Anna Shackley verlengen contract bij Team SD Worx

24/10/2022

Blanka Vas en Anna Shackley hebben hun contract bij Team SD Worx verlengd. Met Vas en Shackley heeft de ploeg twee van de grootste talenten in het vrouwenwielrennen tot en met 2024 vastgelegd. 

Blanka Vas (21) zit momenteel alweer midden in haar veldritseizoen. De Hongaarse heeft haar contract met Team SD Worx tussentijds opengebroken en verlengd tot eind 2024. “Misschien is het voor het grote publiek niet meteen opgevallen, maar Blanka Vas heeft voor haar leeftijd het afgelopen wegseizoen weer sterke dingen laten zien”, geeft sportief manager Danny Stam aan. “In 2021 heeft ze onverwacht prachtige resultaten neergezet. Dit jaar heeft ze zich verder ontwikkeld en voor het eerst een volledig wegseizoen gereden. We hebben gezien dat ze een stuk sterker is geworden. Vooral in de zwaardere eendagswedstrijden maakte ze indruk. Blanka is een renster die alles kan en alles wil. De toekomst zal uitwijzen waar ze zich het best in kan specialiseren.” 

Vas benadrukt dat ze zich helemaal thuis voelt bij Team SD Worx. “Ik hoefde niet lang na te denken toen ik mijn contract kon verlengen”, aldus Vas. “Binnen de ploeg kan ik de combinatie weg, veldrijden en mountainbike blijven doen. Zo zal ik komend jaar ietwat meer mountainbikewedstrijden met het oog op de kwalificatie voor de Olympische Spelen in Parijs in 2024 rijden.”

Vas: “Dit seizoen heb ik voor het eerst een vrij volledig wegprogamma gereden. Ik heb enorm veel geleerd. Het is dan een groot voordeel dat je in de beste ploeg van de wereld zit met Danny Stam, Anna van der Breggen en Lars Boom als ploegleidsters en ervaren toprensters als Chantal Blaak en Demi Vollering naast je hebt. Ik ben er nog niet uit waar daadwerkelijk mijn grootste kansen op de weg liggen. Al heb ik wel een voorkeur voor de eendagswedstrijden. Ik hou van de heuvelklassiekers, maar hoop in de toekomst ook de kasseienklassiekers te leren kennen. Naast het sportieve deel bevalt de atmosfeer in de ploeg me ook goed. Ik voel me hier echt thuis en ben blij dat ik in deze omgeving de komende jaren kan blijven fietsen.” 

Ook Anny Shackley (21) heeft haar contract tot en met 2024 verlengd. Danny Stam: “Anna kende in 2021 een moeilijk jaar. Voor het eerst reed ze bij een grote ploeg, terwijl ze in 2020 door Covid nauwelijks wedstrijden had gereden. Dit jaar heeft ze haar talent bewezen. In het eindklassement van de Ceratizit Challenge by La Vuelta en de Tour de Romandie Féminin eindigde ze in de top-tien. Zij heeft dit jaar een enorme progressie laten zien, terwijl ze ook nog de nodige tegenslagen kende. Zo moest ze de Giro d’Italia Donne missen door een corona-besmetting. Haar najaar was heel sterk.” 

“Het klopt dat het eerste jaar bij de ploeg best moeilijk was”, bevestigt Shackley. “Gelukkig heb ik in 2022 een mooie vooruitgang geboekt. In de heuvelklassiekers en in het zwaardere rondewerk kom ik het best tot mijn recht. Zeker mijn resultaten in het najaar waren goed. Dat geeft veel motivatie om de winter in te gaan richting het komende seizoen. Bij Team SD Worx heb ik het goed naar mijn zin. Ik ontwikkel me hier goed. Daarnaast is er ook een goede teamsfeer tussen de rensters en de staf. Ik voel me hier thuis.” 

Samenstelling Team SD Worx 2023

Mischa Bredewold, Elena Cecchini, Niamh Fisher-Black, Sina Frei, Barbara Guarischi, Lotte Kopecky, Christine Majerus, Femke Markus, Marlen Reusser, Anna Shackley, Lonneke Uneken, Blanka Vas, Chantal van den Broek-Blaak, Demi Vollering, Lorena Wiebes. 

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×