Demi Vollering wint solo in Dwars door Vlaanderen na knappe teamprestatie

Demi Vollering wint solo in Dwars door Vlaanderen na knappe teamprestatie

“Goede teamsfeer is basis van het succes”

29/03/2023

Team SD Worx bevestigt haar dominantie in het voorjaar met een achtste overwinning van het seizoen in Dwars door Vlaanderen. Nadat de Nederlandse World Tour ploeg de volledige wedstrijd controleerde, ging Demi Vollering solo op een kleine tiental kilometer van de meet. Net terug van een hoogtestage reed de 26-jarige Nederlandse naar haar tweede overwinning van het seizoen. “We zitten in de winning vibe. Dit geeft veel vertrouwen voor de Ronde van Vlaanderen”, zei winnares Demi Vollering.​​

Gekoppelde rensters: Demi Vollering Gekoppelde ploegleiders: Lars Boom

Team SD Worx opende Dwars door Vlaanderen door op de Kanarieberg op 65 kilometer van het einde met Marlen Reusser de koers in brand te steken. Na de Hotond probeerde Reusser het opnieuw en reed ze samen met Marianne Vos naar de kop van de koers toe. Cecilie Uttrup Ludwig, Francesca Barale en Victoire Berteau werden uiteindelijk op de kasseien van Doorn door het duo gelost. Op 17 kilometer van het einde werden Reusser en Vos gegrepen. Op tien kilometer van het einde plaatste Demi Vollering een welgemikte aanval, waarna ze solo richting Waregem doorstoomde. Goed voor de achtste overwinning van het seizoen voor Team SD Worx.

“Dit team is zo sterk. Ik moest alleen controleren vandaag. Zo kon ik mezelf sparen. Ik voelde me heel goed en zocht het juiste moment om aan te vallen. Het is mooi om te winnen zo vlak voor de Ronde van Vlaanderen. Dat gevoel houd je altijd even aan. We zitten met het team in de winning spirit. Het maakt bij ons niet uit wie wint, zolang het team maar wint.”

“Die teamsfeer is het geheim van het succes van Team SD Worx. De basis werd daarvoor gelegd tijdens ons bike packing camp samen met onze sponsor Specialized in de Verenigde Staten. We kennen elkaar door en door en gaan voor elkaar door het vuur. We weten dat we het vroeg of laat altijd terug krijgen. Met Team SD Worx kunnen we het ploegenspel perfect spelen. We trekken dan ook met veel vertrouwen naar de Ronde van Vlaanderen.”

In haar eerste koers na een hoogtestage met Marlen Reusser in de Sierra Nevada was Demi Vollering meteen succesvol, goed voor haar tweede overwinning van het seizoen. “Ik ben gegroeid als renster. Vorig jaar dacht ik te veel na tijdens wedstrijden. Ik wilde te vaak een stap vooruit denken. Nu rijd ik bevrijd. Ik begrijp de koers tactisch beter en ik race meer in het moment. Daardoor ben ik sterker geworden. In de Ronde van Vlaanderen zullen we opnieuw meerdere kaarten kunnen uitspelen.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×