Demi Vollering eindigt als derde in Luik-Bastenaken-Luik

Demi Vollering eindigt als derde in Luik-Bastenaken-Luik

"Ik miste frisheid in de finale"

24/04/2022

Team SD Worx sluit het voorjaar af met vijftien podiumplekken, waarvan vijf overwinningen. In Luik-Bastenaken-Luik eindigden Demi Vollering en Ashleigh Moolman-Pasio net als in de Waalse Pijl op de derde en vierde plek. Annemiek van Vleuten bleek de sterkste en finishte solo. “We kregen het gat niet meer dicht op de Côte de la Roche-aux-Faucons. Helaas miste ik wat frisheid”, zei Demi Vollering eerlijk achteraf. 

Gekoppelde wedstrijd: Luik-Bastenaken-Luik - Gekoppelde rensters: Demi Vollering Marlen Reusser Chantal van den Broek-Blaak Blanka Vas Niamh Fisher-Black

In Luik-Bastenaken-Luik vormde zich al snel een kopgroep van acht rensters waarbij nagenoeg alle grote teams vertegenwoordigd waren. Voor Team SD Worx was dat Marlen Reusser. De Zwitserse reed wederom een dijk van een wedstrijd. Nadat de groep werd gegrepen, ontbond Annemiek van Vleuten op La Redoute voor het eerst haar duivels. Marlen Reusser beet zich als enige vast in het wiel. De voorsprong van het tweetal bedroeg zo’n twintigtal seconden. 

In de groep daarachter had Team SD Worx met Ashleigh Moolman-Pasio en Demi Vollering nog twee kopstukken zitten. Alles kwam terug samen en een aantal kilometer verder ging Van Vleuten opnieuw. “Op het steilste stuk van de Roche-aux-Faucons konden we niet volgen”, zegt Demi Vollering. “Helaas kregen we het gat ook niet dicht op de wat vlakkere delen van de klim, waardoor Annemiek boven een voorsprong had. In de laatste tien kilometer gaat het vooral bergaf, waardoor het moeilijk is om iemand terug te pakken. Zeker wanneer niet iedereen voluit rijdt in de achtervolging.”

Vollering hoopte op meer dan een derde plek in haar favoriete wedstrijd. “Marta Cavalli en Elisa Longo Borghini waren iets te veel aan het pokeren. Ik maande hen aan toch harder door te rijden, maar uiteindelijk was Annemiek gewoon heel sterk. Ik miste die kleine percentjes om haar te kunnen volgen. Hoe dat komt? Helaas viel mijn periode ditmaal heel ongelegen. Waardoor ik frisheid miste.”

Met derde plaatsen in Flèche Wallonne en Liège-Bastogne-Liège en tweede plaatsen in de Omloop Het Nieuwsblad en de Amstel Gold Race en een overtuigende zege in de Brabantse Pijl reed Demi Vollering heel constant in de lenteklassiekers. “Ik kan zeker tevreden zijn over mijn voorjaar. Al had ik heel graag La Doyenne voor een tweede maal gewonnen.” Nu volgt een periode van rust voor Vollering, waarna ze enkele etappes van de Tour de France Femmes gaat verkennen.

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×