Demi Vollering gaat in Luik-Bastenaken-Luik vol voor de Ardennen tripple

Demi Vollering gaat in Luik-Bastenaken-Luik vol voor de Ardennen tripple

“Dit blijft mijn favoriete wedstrijd”

22/04/2023

Demi Vollering heeft iets met La Redoute en Luik-Bastenaken-Luik. Het was daar dat ze voor het eerst besefte dat ze profrenster kon worden. In 2021 won ze er haar eerste klassieke wedstrijd in haar eerste jaar bij Team SD Worx. Dit jaar wil ze er een speciale herinnering bij schrijven. Als ze Luik-Bastenaken-Luik wint, is ze slechts de tweede renster sinds Anna van der Breggen in 2017 die de Ardennen Tripple lukt. “Mijn plan is klaar.”

Gekoppelde wedstrijd: Luik-Bastenaken-Luik - Gekoppelde rensters: Demi Vollering Elena Cecchini Niamh Fisher-Black Christine Majerus Marlen Reusser Mischa Bredewold - Gekoppelde ploegleiders: Danny Stam

“Dit blijft toch een speciale wedstrijd voor me”, steekt Demi Vollering van wal. “Nog voor ik voor het eerst Luik-Bastenaken-Luik reed, had ik al vaak in de Ardennen gefietst. Ik kon me zo voorstellen dat ik ooit omhoog zou racen op La Redoute. Het was dan ook in de Ardennen dat ik voor het eerst besefte dat ik beter zou stoppen met schaatsen en me op het fietsen zou richten. In mijn eerste profjaar werd ik meteen derde in Luik-Bastenaken-Luik. Dat was een eye opener voor me. Sindsdien was ik erop gebrand om deze wedstrijd te winnen. In 2021 lukte dat meteen in mijn eerste jaar bij Team SD Worx. Met wereldkampioene Anna van der Breggen die vol mijn kaart trok. Dat blijft een mooie herinnering.”

Demi Vollering heeft er al nagenoeg een perfect voorjaar opzitten. Sinds haar winst in Strade Bianche finishte ze in de daaropvolgende wedstrijden telkens als eerste of als tweede. In Luik-Bastenaken-Luik kan ze na haar overwinningen in Amstel Gold Race en Flèche Wallonne de eerste worden sinds Anna van der Breggen die alle Ardennen klassiekers in één seizoen wint. “Ik probeer er dit seizoen niet zo mee bezig te zijn. Vorig jaar was dat eigenlijk waarvan ik droomde en toen is het mislukt.”

“Ik wilde toen zó graag winnen, dat ik bang was om te verliezen. Maar om te winnen, moet je net durven verliezen. Het gaat om gokken en risico’s nemen en ervoor durven gaan. Als je elk risico uitvlakt, blijf je met lege handen achter. Daarom probeer ik niet te focussen op die tripple. Natuurlijk zit het in mijn achterhoofd, maar ik concentreer me op wat ik wel kan controleren. Ook in de wedstrijd focus ik niet op winnen, maar op uitvoeren wat ik in de wedstrijd wil bereiken. In de Amstel was dat mijn aanval. In de Waalse Pijl wilde ik de laatste klim zo goed mogelijk indelen. Ook nu heb ik een plan, maar dat blijft nog even geheim.”

Ook Tadej Pogacar kan de eerste worden sinds Philippe Gilbert in 2011 die de Ardennen tripple volbrengt. “Hij is nu zo sterk. ik denk dat het hem misschien wel lukt. Hij weet perfect wat hij moet doen om te winnen. Ook ben ik erg benieuwd naar de battle met Remco Evenepoel. Maar eerst dus nog onze wedstrijd. Ik hoop dat de puzzelstukjes opnieuw op zijn plek vallen zondag”, besluit Vollering.

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×