Dubbelslag in La Vuelta Femenina

Dubbelslag in La Vuelta Femenina

02/05/2024

Gekoppelde wedstrijd: La Vuelta Feminina 2024 - Gekoppelde rensters: Demi Vollering Elena Cecchini Niamh Fisher-Black Marlen Reusser Blanka Vas Barbara Guarischi Mischa Bredewold - Gekoppelde ploegleiders: Danny Stam

Demi Vollering pakt met eerste seizoenszege ook leiderstrui

De eerste overwinning van het seizoen leverde Demi Vollering meteen een dubbelslag op. Met de ritzege op de eerste aankomst bergop in La Vuelta Femenina heeft de Nederlands kampioene meteen ook het klassement naar haar hand gezet. Met ruim een halve minuut voorsprong staat de leidster van Team SD Worx – Protime meteen op polepositie voor de eindzege in de Spaanse ronde.

Met drie podiumplekken in de Ardennen-klassiekers had Vollering de afgelopen weken al laten zien dat ze in topvorm was. Alleen de overwinning ontbrak dit seizoen nog altijd. In La Vuelta Femenina is de Nederlandse gestart met maar één doel: de eindzege. Op de klim naar Jaca maakte ze grote indruk.

Vollering: “Ik voelde me dit hele jaar al heel sterk. Ik stond diverse keren op het podium, maar de overwinning bleef uit. Het duurde lang dit jaar voordat ik kon winnen. Ik ben blij dat ik het hier nu heb kunnen laten zien. Dit is ook mijn eerste overwinning in de rood-wit-blauwe kampioenstrui van Nederland. Vorig jaar won ik wel al wedstrijden terwijl ik Nederlands kampioene was, maar dan droeg ik steeds de leiderstrui in de WorldTour. Nu heb ik eindelijk mijn finishfoto in het rood-wit-blauw.”

“Op de slotklim voelde ik me goed, waardoor ik zelf het tempo bepaalde. Ik had in de gaten dat Elisa Longo Borghini het moeilijk had, waardoor ik nog eens extra versnelde in de hoop tijd op haar te winnen. Dat plan werkte goed. Het winnen van La Vuelta Femenina is mijn grote doel en ik ben blij dat ik nu al deze mooie rode leiderstrui om mijn schouders krijg. Ik hoop dat we er met de ploeg hier nog een paar mooie dagen van kunnen maken en mijn positie kunnen verdedigen. Dat ik nu al 31 seconden voorsprong op Elisa Longo Borghini heb is een goed uitgangspunt.

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×