Demi Vollering schrijft wielergeschiedenis en wint alle etappes allereerste Itzulia

Demi Vollering schrijft wielergeschiedenis en wint alle etappes allereerste Itzulia

“Bucket list materiaal”

15/05/2022

Driemaal is scheepsrecht. Demi Vollering schreef wielergeschiedenis door in de allereerste Itzulia Women oppermachtig alle drie de etappes op haar naam te schrijven. “Itzulia is een geweldige race. Drie etappes op een rij winnen, dat is waanzinnig.” 

Gekoppelde wedstrijd: Itzulia Basque Country - Gekoppelde rensters: Demi Vollering Anna Shackley Niamh Fisher-Black

Demi Vollering en Team SD Worx hebben in Itzulia Women ferm uitgehaald. Ook in de derde etappe stond er geen maat op het vierkoppige team. Op de laatste beklimming legde Ashleigh Moolman-Pasio een hoog tempo op, waardoor de koplopers werden terug gehaald. In de laatste steile kilometer draaide Demi Vollering het gaspedaal open. Ze sloeg een gat en niemand wist haar nog terug te halen. 

“Ik voelde dat ik nog wat over had. Ik was eigenlijk aan het wachten tot één van mijn ploeggenotes zou gaan, maar ik voelde aan dat het nu of nooit was. Dus gokte ik erop. Lukte het niet, was het een mooie opportuniteit voor één van mijn teamgenotes om te proberen. Maar ik sloeg meteen een gat. “Nu alleen nog bergaf en dan ben ik er”, schoot er door mijn hoofd. Ik heb alle gegeven, maar het was heel lastig. Toen ik hoorde dat ik slechts 14 seconden had, wist ik dat ik er alles moest uitpersen om het tot de finish te houden. Ik ging full gass.”

Niemand greep ze nog terug, waardoor Vollering haar hattrick vervolledigde. Winst in drie etappes in even veel dagen. “Dit is iets wat ik van mijn bucket list kan schrappen. We waren hier slechts met vier rensters, maar wel vier ijzersterke klimmers. Deze wedstrijd was op ons lijf geschreven met al die beklimmingen. Dat ik hier win, is dankzij mijn ploeggenotes. Het is heel cool om deze race als eerste ooit te winnen. Het geeft heel veel vertrouwen voor de Tour de France”, besluit ze.

Demi Vollering won niet alleen het algemeen klassement, maar ook de puntenrangschikking. Niamh Fisher-Black won het jongerenklassement en Team SD Worx was ook de beste in de ploegenrangschikking. Van een geslaagd weekend gesproken.

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×