Demi Vollering glundert na winst in Strade Bianche waar ze het in een millimeterspurt haalde van ploeggenote Lotte Kopecky

Demi Vollering glundert na winst in Strade Bianche waar ze het in een millimeterspurt haalde van ploeggenote Lotte Kopecky

“Ik kan het nog niet bevatten”

04/03/2023

De film van de finale van de Strade Bianche zal wel nog een aantal keer in Demi Vollerings hoofd afspelen. De Nederlandse schrok zich een hoedje toen ze haar achtervolging op Kristen Faulkner in eerste instantie even gestuit zag door een loslopend paard. Na een succesvolle samenwerking met Lotte Kopecky spurtten de ploeggenoten om de zege, waarna Vollering triomfeerde. “Ik wou deze wedstrijd echt op mijn palmares.”

Gekoppelde wedstrijd: Strade Bianche - Gekoppelde rensters: Demi Vollering

“Het was een bizarre dag”, steekt Demi Vollering van wal. “Het is nog niet geland wat er allemaal gebeurd is. Het beeld van dat paard dat valt staat precies meer op mijn netvlies gebrand dan mijn zege. Ik moet het allemaal nog even laten bezinken.”

“Ik schrok me rot van dat paard. Op het moment dat het de weg op kwam, gaf het ook nog een trap naar achteren. Erlangs gaan was veel te gevaarlijk. Ik vond het echt eng en nam meteen afstand. Ik heb alleen maar geremd in de afdaling en was in de war. Op het einde van de afdaling hoopte ik dat het paard rechtdoor zou gaan, maar hij wilde mee linksaf slaan en miste de bocht, waarna het vol onderuit ging. Ik hoop dat het paard oké is.”

Lees verder onder de foto.

Waarna Demi Vollering op de laatste gravelstrook versterking kreeg van Lotte Kopecky. “We bundelden meteen de krachten. Je kent elkaar ondertussen door en door en dus gingen we kop over kop sleuren. Ik zag aan Lottes lichaamstaal dat ze er ook vertrouwen in had dat we Faulkner zouden grijpen. Die laatste klim liegt niet. Toen we erbij kwamen, reed Faulkner me net niet de hekken in. Mijn knokkels liggen ervan open.”

Demi Vollering en Lotte Kopecky kwamen samen boven op de Via Santa Catarina. “Ik keek met een glimlach naar Lotte en een blik van we hebben het gewoon geflikt. Maar ze ging vol rijden voor de bocht. Oke, we gaan ervoor racen, dacht ik, dus schakelde ik ook op. Achteraf was het misschien even awkward. We moesten het een momentum laten bezinken. Maar nog voor we wisten wie er won, begonnen we te lachen en omhelsden we elkaar. Toen ik haar dan in de tent zag, hebben we elkaar enkele minuten stevig vastgepakt en zei Lotte ook dat ze super blij voor me was. Lotte en ik gaan nog veel plezier aan elkaar beleven dit voorjaar.” 

Vollering kan zo een van haar lievelingskoersen afvinken. “We hebben het super spannend gemaakt, iedereen zat op het puntje van zijn stoel tot op de allerlaatste millimeter. Ik denk dat iedereen van deze wedstrijd genoten heeft. Ik wilde Strade Bianche absoluut op mijn palmares. Ik vond het altijd al een mooie wedstrijd, maar had er nooit echt vertrouwen in dat ik hem kon winnen. Chantal van den Broek-Blaak belde me al na het eerste trainingskamp op en peperde me in dat ik moest beginnen met geloven dat ik hier kon winnen. Dit geeft veel vertrouwen. Eén en twee in de Strade Bianche na vorige week ook al één en twee te zijn in de Omloop Het Nieuwsblad, ik heb al zin in de toekomst.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×