Lorena Wiebes heerst op de VAM-berg en zorgt voor vier-op-een-rij in Ronde van Drenthe

Lorena Wiebes heerst op de VAM-berg en zorgt voor vier-op-een-rij in Ronde van Drenthe

“Trots op dit record”

10/03/2024

Lorena Wiebes heeft voor de vierde maal op rij de Ronde van Drenthe op haar naam geschreven. In de hertekende finale vond de finish plaats op de VAM-berg, waar Wiebes na een formidabele lead-out van Christine Majerus ontketend naar haar vierde zege van het seizoen sprintte. Zo pakte ze voor het vierde jaar op rij de kroon in Drenthe, waarmee ze alleen recordhouder is in de Nederlandse WorldTour klassieker. “Dit is een van mijn favoriete koersen. De rode loper werd uitgerold door mijn team, dus moest ik het ook afmaken”, aldus Wiebes.

Gekoppelde wedstrijd: Ronde van Drenthe 2024 - Gekoppelde rensters: Lorena Wiebes - Gekoppelde ploegleiders: Danny Stam

“Ik ben trots op dit record”, steekt Lorena Wiebes van wal. “We hadden duidelijke afspraken gemaakt. Ik had aangegeven dat ik deze wedstrijd graag opnieuw wilde winnen. Het team heeft alles in het werk gesteld om dit te realiseren. Er heerste nervositeit in het peloton omwille van de wind, maar uiteindelijk heeft dat minder schade veroorzaakt dan vooraf gedacht. Ik heb amper achterin gereden. Je weet dat je op de VAM-berg altijd voorin moet zitten om niet te worden verrast. Ook toen het op de kant werd getrokken, was het zaak om attent te zijn.”

“Het team heeft me de hele dag perfect beschermd. Ik wist dat er nog een aantal snelle rensters in het peloton zaten met Charlotte Kool en Elisa Balsamo, maar de hertekende finish op de VAM-berg is toch nog iets anders dan een pure massasprint. Ik hield dan ook vooral mijn eigen lead-out in de gaten. Christine Majerus rolde de rolde loper voor me uit en zette me voor de keien af, waarna ik vol aanging. Ik keek achterom en zag dat ik meteen een gat had, dat was top. Sinds 2021 ben ik ongeslagen in Ronde van Drenthe. Dat is toch speciaal. Ik wilde dat dan ook vieren met een opvallend vreugdegebaar, een verwijzing naar het liedje ‘Mijn gitaar’, van Jan Smit”, aldus Wiebes.

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×