Lorena Wiebes wil in Ronde van Drenthe voor vier-op-een-rij-gaan

Lorena Wiebes wil in Ronde van Drenthe voor vier-op-een-rij-gaan

“Ik heb mijn zinnen gezet op een sterk klassiek voorjaar”

08/03/2024

Ronde van Drenthe is voor Lorena Wiebes een speciale wedstrijd. De 24-jarige toprenster is recordhoudster met drie zeges op een rij. Daar hoopt ze nog een vierde aan toe te voegen. “Ik voel dat ik stappen heb gezet. Mijn doel is om de beste sprintster te zijn en tegelijk ook in meer lastige wedstrijden voor de zege mee te doen. Ik hoop in Drenthe mijn record nog wat scherper te zetten.”

Gekoppelde wedstrijd: Ronde van Drenthe 2024 - Gekoppelde rensters: Lorena Wiebes

Lorena Wiebes is het seizoen sterk gestart. Ze voert de lijst met meeste overwinningen aan, samen met Lotte Kopecky en Kristen Faulkner. In de Ronde van Drenthe kan ze haar zegetotaal op vier stuks brengen. “De Ronde van Drenthe is een speciale wedstrijd voor mij”, zegt Lorena Wiebes. “Ik ken de VAM-berg ondertussen door en door. Ik hoop er vier-op-een-rij van te maken. Ik neem vertrouwen mee uit de GP Oetingen. Daar maakten we de wedstrijd hard en dat proberen we altijd te doen. Bij Team SD Worx-Protime speculeren we niet alleen op een sprint. Ik win graag massaspurts, maar het is ook speciaal om in een uitgedund groepje te winnen. In Oetingen trok ik door op de laatste helling en ik voel dat ik daar steeds meer stappen in zet.”

“Ik wil niet alleen een sprinter zijn”, vervolgt Wiebes. “Ik wil het hele jaar goed zijn en in zoveel mogelijk wedstrijden voor de winst meedoen. Ik heb mijn topvorm nog niet te pakken, maar voel me al goed. In Oetingen maakte ik nog een klein foutje. Ik maakte me net op om de spurt op gang te trekken, toen Thalita De Jong ervandoor ging. Gelukkig werd mijn foutje niet afgestraft. In Drenthe zal ik dit niet meer laten gebeuren. In de GP Oetingen voelde ik me al sterker dan in het openingsweekend. Ik hoop dat daar nog wat extra procenten bijkomen zodat ik over mijn topvorm beschik in Brugge-De Panne en Gent-Wevelgem, wat grote doelen voor me zijn. Maar eerst dus de Ronde van Drenthe, een wedstrijd die als Nederlandse extra speciaal is.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×