Hattrick voor Marlen Reusser, Zwitserse pakt derde Europese tijdrittitel op rij

Hattrick voor Marlen Reusser, Zwitserse pakt derde Europese tijdrittitel op rij

“Speciaal om voor derde keer Europees kampioen te zijn”

20/09/2023

Marlen Reusser heeft haar favorietenrol waargemaakt. Met een gemiddelde snelheid van 49,828 kilometer per uur stoomde ze in Emmen naar haar derde Europese titel in de tijdrit op rij. Zilveren medaille Anna Henderson volgde op 43 seconden, derde Caroline Schweinberger op 44 seconden. Afgetekend Europese kampioene heet dat dan. “Dat ik de hattrick realiseer, is heel speciaal. Elke keer moet je opnieuw strijden voor die trui. Ik ben blij dat ik hem opnieuw een jaar mag dragen”, zegt Marlen Reusser.

Gekoppelde rensters: Marlen Reusser

Marlen Reusser na haar derde Europese titel in het tijdrijden: “Je moet een heel sterke tijdrit rijden om kans te maken op deze titel. Ik wen dus zeker niet aan die trui, nee. Ik neem niets voor lief en heb hier hard voor gewerkt. Dat ik de titel op mijn verjaardag prolongeer is een leuk extra aspect. Ik reed twee jaar eerder al een kampioenschap op mijn verjaardag. Op het WK in Brugge in 2021 greep ik toen met tien seconden net naast de wereldtitel. Toen was dat een grote teleurstelling. Het is mooi om net vandaag de hattrick waar te maken.”

Reusser vond in Emmen een parcours op haar maat. “Ik kon er mijn kracht goed op kwijt, al kan ik ook op een meer oplopend parcours goed uit de voeten. Daar houd ik zelfs iets meer van. In Zwitserland lopen de wegen wat meer op en zitten er wat meer bochten in. Dat maakt het misschien wat interessanter. Maar ook dit parcours was uitdagend. Nu kan ik dubbel vieren. Ik ben super tevreden dat ik ook volgend jaar in deze mooie trui mag rijden tijdens de tijdritten”, besloot Marlen Reusser. 

Lotte Kopecky (5de): “Afwachten of ik me hier in de toekomst meer op toeleg”

Lotte Kopecky greep in de tijdrit met vijf seconden naast de zilveren medaille. De 27-jarige Belgische mat zich voor het eerst echt op een internationaal kampioenschap in het tijdrijden. In Wollongong reed ze de tijdrit vooral om de jetlag te verwerken. “Dit was de langste tijdrit die ik sinds lang heb gereden en ik weet weer wat ik er niet leuk aan vind. De wind speelde een rol, waardoor het zaak was om in het begin in het rood te gaan zonder jezelf op te blazen. Een tijdrit moet je goed indelen en ik denk dat dit is gelukt. We gaan nu analyseren of ik me in de toekomst meer op deze discipline toeleg. We gaan niet overhaast beslissen, want ik heb al veel om op te focussen. We zien dus wat de toekomst brengt.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×