Femke Markus verlengt contract bij Team SD Worx – Protime tot eind 2026

Femke Markus verlengt contract bij Team SD Worx – Protime tot eind 2026

“Ik voel dat ik hier nog stappen kan zetten”

05/09/2024

Femke Markus heeft haar contract met Team SD Worx – Protime met twee jaar verlengd tot eind 2026. Zij kwam in 2023 nieuw binnen de ploeg en heeft zich in die periode tot een vaste waarde ontwikkeld. In haar eerste seizoen was ze dicht bij de zege in Parijs-Roubaix totdat ze op het Velodrome in Roubaix onderuit ging. Afgelopen voorjaar won de 27-jarige Noord-Hollandse de Volta NXT Classic.

Gekoppelde rensters: Femke Markus

Sportief manager Danny Stam prijst zich gelukkig met een renster als Femke Markus: “Femke is iemand die zich volledig voor de ploeg weg cijfert. Zij zet het ploegbelang altijd bovenaan. Qua inzet is ze een beetje te vergelijken met Christine Majerus die ook jarenlang altijd bereid was om in het belang van de ploeg te denken. Femke is in twee jaar tijd inderdaad ook van grote waarde voor de ploeg geweest. De vele arbeid die zij doet, ziet het grote publiek niet meteen. Zo rijdt ze vanaf de start vele kilometers op kop en springt ze duizend keer mee voor de vroege vlucht. Ze doet er alles aan om de ploeg in een zo ideaal mogelijke positie te brengen. Dat waarderen wij enorm.”

Femke Markus was verrast dat de onderhandelingen al snel werden opgestart. “Het verbaasde me dat Danny Stam me al bij het begin van dit seizoen aangaf dat hij wilde praten over een verlenging. Het gaf me de bevestiging dat ik hier lekker op mijn plek zit. Ik heb goede stappen gezet sinds ik bij Team SD Worx-Protime rijd. Ik voel dat mijn algehele basisniveau omhoog is gegaan, waardoor ik makkelijker een uur lang een hoog tempo kan maken aan de kop van het peloton. De directheid die hier gehanteerd wordt, spreekt me aan. Door eerlijk feedback te geven, maken we elkaar sterker. Het team bracht me in contact met twee trainers en ik houd me nu ook aan de opgelegde zones tijdens mijn trainingen. Dat werpt zijn vruchten af. Ook is mijn niveau gestegen door met zulke sterke rensters te trainen.”

“Ik voel me hier thuis”, vervolgt Markus. “De spirit van het team past ook bij hoe ik zelf in het leven sta. Ik ga graag voor anderen door het vuur. Door het succes van de afgelopen twee jaar, denkt de buitenwereld soms dat winnen voor ons team vanzelfsprekend is. Maar dat klopt niet. Ik cijfer me graag weg voor anderen. Ik heb liever dat ik helemaal kapot zit van het vele werken en dat een ploeggenote wint, dan dat ik zelf nog een aardige ereplaats kan rijden en we niet winnen. Natuurlijk heb ik zelf ook ambitie. Mijn doel voor de komende jaren is dat ik af en toe in een 1.1 of WorldTour wedstrijd kan meedoen voor de zege of het podium. Ik knecht heel graag, maar zelf winnen is het mooiste wat er is. Dat geeft zo veel vertrouwen en motivatie. Het spelletje spelen met het team, dat is wat ik graag doe.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×