Femke Gerritse tekent driejarig contract bij Team SD Worx

Femke Gerritse tekent driejarig contract bij Team SD Worx

22/08/2023

Team SD Worx heeft zich voor de komende drie jaar (tot en met 2026) versterkt met de 22-jarige Femke Gerritse. Hiermee heeft het team een jong talent gecontracteerd dat zich hoopt te ontwikkelen in het kortere explosieve klimwerk en op de langere beklimmingen.

Sportief manager Danny Stam volgt Femke Gerritse al een hele tijd. “In diverse wedstrijden waar geklommen moest worden zagen we het talent van Femke om bergop te rijden. We kregen ook goede signalen van diverse rensters uit ons team die met haar gereden hebben. In de aanloop naar de Tour de France Femmes was zij afgelopen zomer met ons mee om enkele ritten te verkennen. Toen merkten we dat ze goed bij ons team past. Wij hebben vertrouwen dat ze nog de nodige stappen kan zetten en hebben haar daarom ook een driejarig contract aangeboden”, aldus Stam. 

Juist dat driejarig contract was een positieve verrassing voor Gerritse. “Het was voor mij al prachtig dat het beste team uit het vrouwenpeloton interesse in mij had. Dat ze mij een contract tot eind 2026 aanbieden geeft aan dat ze veel vertrouwen in mij hebben. Dat betekent ook dat ik in deze ploeg de kans krijg om me verder te ontwikkelen.” 

Gerritse komt sinds 2021 uit voor Parkhotel Valkenburg. Uit de huidige selectie van Team SD Worx hebben Demi Vollering, Lorena Wiebes, Mischa Bredewold en Femke Markus ook een verleden bij dit Nederlands team. “Met Mischa en Femke zat ik vorig jaar nog samen in de ploeg. Zij hebben me verteld hoe goed alles georganiseerd is bij Team SD Worx. Zij zijn heel enthousiast over hun overstap en hebben in hun eerste jaar bij Team SD Worx al grote stappen kunnen zetten. Ik ben nu ook toe aan de overstap naar een WorldTeam en ben overtuigd dat ik me in deze ploeg verder kan ontwikkelen.” 

Gerritse, afkomstig uit Rosmalen, kwam in de internationale schijnwerpers te staan toen ze vorig jaar na de derde rit van de Tour de France Femmes naar Epernay de bergtrui veroverde. Op de zware beklimmingen in de champagnestreek sprokkelde ze genoeg punten om vier dagen lang de bolletjestrui te mogen dragen. De bergtrui werd later overgenomen en gewonnen door Demi Vollering. 

“Als renster ben ik best allround’, geeft Gerritse aan. “Ik kom het beste tot mijn recht op de kortere, explosievere klimmen. Heuvelklassiekers als de Amstel Gold Race, Luik-Bastenaken-Luik maar ook de Strade Bianche moeten mij liggen. In de Tour de France Femmes, maar ook in de Tour of Scandinavia heb ik gezien dat ik op de langere klimmen ook goed uit de voeten kan. Daar hoop ik me de komende jaren verder in te ontwikkelen. Het is bij Team SD Worx fantastisch dat ik aan de zijde van Demi Vollering en o.a. Lotte Kopecky kan staan, want juist van hen kan ik nog veel leren. Daarbij is het ook een voorrecht om te mogen werken met ploegleidster Anna van der Breggen die enorm veel ervaring heeft. Voor mij is dit een droomtransfer.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×