Demi Vollering dicteert de wet en wint soeverein Flèche Wallonne

Demi Vollering dicteert de wet en wint soeverein Flèche Wallonne

“Deze wilde ik echt op mijn palmares”

19/04/2023

Bovenop de Mur de Huy triomfeerde Demi Vollering na een indrukwekkende laatste tien kilometer. De Nederlandse nam daarin zelf het initiatief en reduceerde op de Côte de Cherave eigenhandig de kopgroep tot een elitegroepje. Aan de voet van de Mur de Huy haalde Vollering uit met een fikse versnelling die ze tot boven volhield. Een soevereine overwinning nadat ze zondag ook al de Amstel Gold Race op haar naam schreef. “Dit is zo’n zware klim. Die boezemt altijd wat schrik in dat het niet gaat lukken. Het is fantastisch om hier de zege te pakken.”

Gekoppelde wedstrijd: Waalse Pijl - Gekoppelde ploegleiders: Danny Stam

Flèche Wallonne was een wedstrijd die Demi Vollering voor het seizoen met stip had aangeduid. “Ik had echt gepiekt naar dit moment. Ik was dan ook wel nerveus. Ik wilde het zo graag om hier te winnen, dat het druk met zich meebracht. In de wedstrijd voelde ik me niet echt super, maar de meiden deden me geloven dat het mogelijk was. Ze reden zo hard op kop, dat ik mezelf nog extra pijn kon doen."

Op tien kilometer van het einde ging Vollering zelf aan de boom schudden. “Anna van der Breggen had me aangegeven om al op de Côte de Cherave aan te vallen, maar ik had niet genoeg zelfvertrouwen om al vol aan te gaan. Ik verhoogde bijgevolg wel het tempo, zodat ik de anderen hopelijk al wat pijn kon doen. Bij de Mur de Huy versnelde ik zoals afgesproken al beneden. Ik had ook niet in de gaten dat ik meteen een gat sloeg.”

Waarna Vollering het hield en triomfeerde bovenop de Muur de Huy. “Dit is een fantastisch gevoel. Deze beklimming is zo zwaar, ik wilde hier ooit zegevieren. Ik kan nog niet geloven dat het me eindelijk gelukt is om hier te winnen. De vorm is echt goed, dus ik hoop nu natuurlijk om ook in Luik-Bastenaken-Luik om de zege te strijden.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×