Demi Vollering klimt naar tweede plaats in Waalse Pijl

Demi Vollering klimt naar tweede plaats in Waalse Pijl

“Het gevoel was goed, dit geeft vertrouwen voor Luik-Bastenaken-Luik”

17/04/2024

“De Muur van Huy liegt nooit”, zei Demi Vollering na haar tweede plek in de Waalse Pijl. Daarmee gaf de Nederlandse kampioene aan dat er ditmaal op de steile slotklim één renster sterker was: Kasia Niewiadoma. Toch haalt de renster van Team SD Worx – Protime vertrouwen uit haar manier van rijden en dit resultaat voor Luik-Bastenaken-Luik. “Ik voelde me de hele wedstrijd sterk.”

Gekoppelde wedstrijd: Waalse Pijl 2024 - Gekoppelde rensters: Demi Vollering - Gekoppelde ploegleiders: Anna van der Breggen Danny Stam

“Ik probeerde op de slotklim mijn eigen ritme te vinden”, vertelde Vollering. “Dit jaar was het voor Kasia. Het was een ietwat makkelijkere editie van de Waalse Pijl dan voorgaande jaren. We misten in de finale tegenover vorig jaar vijf zware klimmen. Het is mooi voor Kasia dat ze nu wint. Zij is altijd sterk en koerst altijd aanvallend. Kasia had de punch om weg te komen. Ik hoopte dat haar benen in de laatste honderd meters nog zouden exploderen, zodat ik kon terugkomen. Maar zij was erg sterk.”
 
Vollering bepaalde vanaf de voet van de Muur van Huy het tempo. “Dit is geen klim voor een plan. Ik probeerde de klim zo lang en zo moeilijk mogelijk te maken. Ik probeerde van de voet tot de top te gaan. Er was er echter eentje beter.”
 
Vorig jaar wist Vollering het drieluik Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik te winnen. De eerste twee wedstrijden verliepen dit jaar niet helemaal in haar voordeel. De Amstel Gold Race werd na een ernstig ongeluk geneutraliseerd en na de herstart bleef slechts 55 kilometer over. “Daardoor werd het niet de zware wedstrijd waar ik op gehoopt had. Maar ik kan de beslissing van de organisatie begrijpen. Wanneer het om het leven van iemand gaat, dan is wielrennen maar een bijzaak. In de Waalse Pijl is de parcourswijziging niet in mijn voordeel. Met de extra klimmen die er de laatste jaren nog in zaten was de wedstrijd zeker beter voor mij geweest.”
 
Of het uitblijven van een overwinning extra druk voor haar geeft voor haar lievelingswedstrijd Luik-Bastenaken-Luik. “Nee, dat is een heel andere wedstrijd. Luik is altijd heel zwaar. Ik ben tevreden over mijn vorm en kijk naar zondag uit.” 

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×