Sportief manager Danny Stam ambieert met Team SD Worx-Protime ritwinst in de Giro d'Italia

Sportief manager Danny Stam ambieert met Team SD Worx-Protime ritwinst in de Giro d'Italia

"We gaan open koersen"

05/07/2024

Zondag start met de Giro d’Italia Women een van de oudste wedstrijden op de vrouwenkalender. Team SD Worx-Protime mikt in de eerste plaats op ritzeges en brengt een team van vrijbuiters aan de start: Lotte Kopecky, Blanka Vas, Femke Gerritse, Niamh Fisher-Black, Elena Cecchini, Barbara Guarischi en Chantal van den Broek-Blaak. 

Gekoppelde wedstrijd: Giro Donne 2024 - Gekoppelde ploegleiders: Anna van der Breggen Danny Stam

“De Giro d’Italia is een mooie ronde die al lang deel uitmaakt van de kalender in het vrouwenwielrennen”, steekt wereldkampioene Lotte Kopecky van wal. “Mijn eerste zege in de Giro was een belangrijk moment in mijn carrière. Ik wil in de eerste plaats beter uit de Giro komen dan ik eraan begin. En niet ziek te worden. Door acht dagen goed af te zien hoop ik zo conditioneel de laatste stap te zetten richting Parijs 2024. Het wordt een soort van zwaar trainingsblok. Ambities voor het eindklassement heb ik niet, maar wel tussendoelen. Ik zou graag een rit willen winnen. Dat zou mooi meegenomen zijn.” 

Sportief manager Danny Stam: “Onze focus ligt op ritwinst, maar Niamh Fisher-Black kan in de laatste lastige bergritten misschien wel een mooie slag slaan. Of ze ook een goed klassement kan rijden, valt af te wachten. De openingstijdrit vormt meteen een stevige start van deze Giro en speelt niet echt in Niamhs kaart. Maar in de laatste ritten verwacht ik haar wel op de afspraak. Ons doel is om vrijuit te koersen. Ieder mag zijn eigen kans gaan voor ritwinst. Dat de Olympische Spelen volgen op de Giro, beïnvloedt misschien wel het koersverloop. Sommigen gaan misschien iets gereserveerder rijden. Maar ik verwacht een mooie koers, die ook Lotte Kopecky goed moet liggen. In de eerste dagen vindt ze een parcours op haar maat. Een ritzege in de Giro betekent veel. Van Team SD Worx-Protime mag je open koers verwachten.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×