Lorena Wiebes de snelste in eerste massasprint Italië

Lorena Wiebes de snelste in eerste massasprint Italië

“Blij dat ik het kon afmaken”

02/07/2023

In de derde etappe van de Giro Donne toonde Lorena Wiebes zich de snelste in de massasprint. De Europese kampioene werd perfect gebracht door haar ploeggenoten en sprintte ongenaakbaar naar haar 8ste individuele zege van het seizoen, voor Marianne Vos en Chloe Dygert. “Als Europese kampioene voel ik altijd de druk in de finale. We hadden de hele dag de controle. Dan wil ik het ook gewoon afmaken.”

Gekoppelde wedstrijd: Giro Donne 2023 - Gekoppelde rensters: Lorena Wiebes - Gekoppelde ploegleiders: Anna van der Breggen Lars Boom

De derde etappe van de Giro Donne was vooraf met rood aangestipt door Lorena Wiebes. Op papier was dit een sprintersetappe. Dus controleerde Team SD Worx de vroege vlucht. Op 12 kilometer van het einde kwam alles weer samen, waarna de Nederlandse Worldploeg het juiste moment koos om de sprint aan te trekken. “We kwamen vrij laat, maar ik had het volste vertrouwen in mijn trein. Elena Cecchini en Barbara Guarischi brachten me perfect. Barbara zette me af achter de bochtensectie, waarna ik alleen nog het laatste rechte stuk voor mijn rekening moest nemen.”

Niemand raakte nog naast de Europese kampioene in de sprint. “Ik ben blij met deze ritwinst. Team SD Worx was super sterk vandaag. We hadden het klimmetje goed verteerd en ik was de hele dag perfect omringd. Als je team zo’n goed werk levert, wil je hen bedanken met een etappewinst. Ik ben blij om terug te zijn in de Giro Donne”, besluit Lorena Wiebes.

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×