Niamh Fisher-Black heerst bergop en wint derde etappe Giro d’Italia, Lotte Kopecky vervolledigt één-tweetje

Niamh Fisher-Black heerst bergop en wint derde etappe Giro d’Italia, Lotte Kopecky vervolledigt één-tweetje

“Deze zege betekent veel voor me”

09/07/2024

Team SD Worx-Protime kleurde de derde etappe van de Giro d’Italia. De Nederlandse Worldploeg had met Niamh Fisher-Black en Lotte Kopecky twee rensters in de elitekopgroep op de slotklim. De Nieuw-Zeelandse pocketklimster plaatste een goed getimede aanval en trok aan het langste eind. Lotte Kopecky won de sprint in de achtervolgende groep en zorgde zo voor een één-tweetje. “Ik zag een kans en greep die met beide handen. Deze ritzege in de Giro d’Italia is een boost voor mijn zelfvertrouwen. Dit is de mooiste zege uit mijn carrière”, reageerde Niamh Fisher-Black.

Gekoppelde wedstrijd: Giro Donne 2024 - Gekoppelde ploegleiders: Anna van der Breggen Danny Stam

Winnares Niamh Fisher-Black: “Ik ben dolgelukkig. Ik was vastberaden naar de Giro d’Italia afgezakt. Ik heb keihard gewerkt en zocht tegelijkertijd naar wat vertrouwen. Dit is de bevestiging die ik nodig had. Lotte en ik zaten in de perfecte situatie, met twee voorin in een kleine groep. Ik had veel vertrouwen in Lottes eindsprint, dus ik wist dat alles ervoor mijn verantwoordelijkheid was. Toen Mavi Garcia aanviel, reageerde ik en reed ik naar haar toe toen het net wat uitvlakte. Bij het volgende steile stuk, plaatste ik mijn aanval en zat ik alleen voorop. Ik probeerde zo snel mogelijk te gaan, want ik had schrik dat ze zouden terugkeren. Ik zag een kans en greep ze met twee handen. Ik ben super blij dat ik het kon afmaken.”

Niamh Fisher-Black leidt na de derde etappe ook het bergklassement. “Het is geen doel op zich omdat ik nog grotere doelen heb in deze Giro d’Italia. Ik wil een goed eindklassement rijden. Dat wordt bepaald op de beklimmingen, dus hoop ik het sowieso goed te doen op de klimmen en dan sprokkel ik automatisch punten voor de bergtrui. Ik ben heel blij met deze zege, het is de bevestiging dat het de juiste kant opgaat met mijn evolutie. De Olympische Spelen komen eraan, dus iedereen is in topvorm. Ik had al een aantal ereplaatsen behaald in de Giro, maar om dan nu op deze manier eindelijk die etappezege te pakken… Dit is de mooiste zege uit mijn carrière."

Lotte Kopecky: “Ik ben heel blij met deze zege van Niamh Fisher-Black! Iedereen heeft al vaak tegen Niamh gezegd dat ze in zichzelf moet geloven en haar kansen moet grijpen. Dat heeft ze gedaan. Zelf zat ik in een ideale positie. Het was fijn om haar bij Mavi Garcia te zien wegrijden en winnen. Vandaag was het een super dag, voor het hele team. Gisteren grepen we er net naast, vandaag lukte het wel voor onze ploeg. Niamh is een sterke klimster en dit is een mooie beloning voor haar. Dat ik met mijn tweede plaats de puntentrui overneem, is een mooie bijkomstigheid. Het is geen doel op zich. Ik ga geen energie verspillen door punten te sprokkelen bij de tussenpunten. Maar als ik er aan de finish kan verdienen en hem de laatste twee dagen nog in mijn bezit heb, kan het misschien wel een doel worden.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×