Lotte Kopecky wint op dominante wijze massasprint in vijfde etappe van de Giro d’Italia

Lotte Kopecky wint op dominante wijze massasprint in vijfde etappe van de Giro d’Italia

“Perfect scenario, blij dat ik het afmaak”

11/07/2024

Lotte Kopecky heeft in de vijfde etappe van de Giro d’Italia oppermachtig de massasprint gewonnen. De wereldkampioene en leidster in het puntenklassement kreeg een perfecte lead-out van haar ploeggenoten en werkte het vervolgens mooi af. Haar tweede ritzege ooit in de Giro d’Italia en daarmee nadert Kopecky tot op drie seconden van leidster Elisa Longo-Borghini. “Dit is een boost voor mijn zelfvertrouwen richting de Olympische Spelen”, aldus Lotte Kopecky.

Gekoppelde wedstrijd: Giro Donne 2024 - Gekoppelde rensters: Lotte Kopecky - Gekoppelde ploegleiders: Anna van der Breggen Danny Stam

Lotte Kopecky: “Dit was de perfecte dag. De situatie in de koers was gunstig voor ons. We moesten niet meteen springen op elk wiel. Doordat er maar één renster voorop zat, was het makkelijker om te controleren. Dit is een mooie zege, vooral omdat ik een prima lead-out kreeg van mijn team. Als ik dan hun vreugde zie achter de finish, dat is echt een supergevoel. Of de druk er nu af is? Het team zet geen druk op mij, want ze weten dat ik het vooral ook zelf heel graag wil en het zo goed mogelijk probeer te doen. Ik voel hun vertrouwen. Dan ben ik blij dat ik ze iets terug kan geven door het ook af te maken.”

“Ik ben hier om de Olympische Spelen voor te bereiden. Deze ritzege is een boost.  Ik sta nu op drie seconden van leidster Elisa Longo-Borghini, dat is een mooie positie. Ik ben realistisch dat de volgende drie dagen heel lastig zullen zijn. Ik voel geen druk richting het algemeen klassement. Ik probeer zo goed mogelijk te herstellen. Ik heb Blockhaus nog nooit opgereden, maar als je het profiel bekijkt, zie je dat het een lastige beklimming is. Ik zie wel hoe ver ik kom. Ik heb niets te verliezen”, besluit Kopecky.

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×