Lotte Kopecky eindigt tweede in het eindklassement van de Giro d’Italia Women

Lotte Kopecky eindigt tweede in het eindklassement van de Giro d’Italia Women

“Een beetje zuur, maar moet trots zijn”

14/07/2024

Lotte Kopecky eindigde tweede in het algemeen klassement van de Giro d’Italia Women. De wereldkampioene deed wat ze kon om alsnog de eindzege te pakken, maar kon finaal geen afstand nemen van Elisa Longo-Borghini, die de Giro d’Italia op haar naam schreef. Kopecky tankte vertrouwen uit deze succesrijke Ronde van Italië, met één ritzege, drie tweede plaatsen, winnares van de puntentrui en tweede in het eindklassement. “Ik heb een goede Giro gereden, maar als je zo dichtbij de eindwinst komt, is een tweede plaats toch een beetje zuur”, aldus Kopecky.

Gekoppelde wedstrijd: Giro D'Italia Women - Gekoppelde rensters: Lotte Kopecky - Gekoppelde ploegleiders: Anna van der Breggen Danny Stam

Lotte Kopecky: “Vandaag was niet zo leuk. Het was best een lastige rit met een mooie finale. Het was lastig om te controleren, iedereen probeerde in de vlucht te geraken, wat natuurlijk hun recht is. Mijn ploeggenoten deden wat ze konden, op het einde gaf Niamh Fisher-Black 200 % om alles terug samen te krijgen. We hebben alles geprobeerd om toch nog het algemeen klassement te winnen, maar uiteindelijk werd het de tweede plaats. Het is helemaal geen schande om te verliezen van Elisa Longo-Borghini. Ze is een steengoede wielrenster.”

“Tweede eindigen in een grote ronde is een goede prestatie. Dat ik de eerste Belgische ooit ben op het eindpodium van de Giro? Dat is mooi, maar als je zo dichtbij de eindzege komt, wil je ook gewoon winnen. Het voelt dus een beetje zuur aan. Maar ik moet het grotere plaatje bekijken. Ik kwam hier om de Olympische Spelen voor te bereiden. Ik heb een uitstekende vorm te pakken. Hier haal ik veel vertrouwen uit. Ik moet gewoon trots zijn op mijn team en mezelf.”

Sportief manager Danny Stam: “Dit is een geslaagde Giro d’Italia Women voor Team SD Worx-Protime. We kunnen heel tevreden terugblikken. We kwamen voor ritzeges naar Italië. Omdat we deze ronde wilden gebruiken als voorbereiding op de Olympische Spelen, hadden we weinig klassementambities. We sluiten de Giro af als tweede in het eindklassement, met twee ritzeges, drie podiumplaatsen en de rode puntentrui. Dan kan je inderdaad van een succes spreken.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×