Mischa Bredewold heerst in sprint en wint GP Plouay

Mischa Bredewold heerst in sprint en wint GP Plouay

“Zo’n chaotische sprint ligt me”

02/09/2023

Mischa Bredewold heeft overtuigend de GP Lorient Agglomération Trophée Ceratizit op haar naam geschreven. Nadat Team SD Worx de hele wedstrijd controleerde, heerste de 23-jarige Nederlandse in de eindsprint. “Dit was een chaotische eindsprint bergop. Ik zag een gat en dook erin. Met succes”, aldus een dolgelukkige Bredewold.​

Gekoppelde wedstrijd: GP Plouay - Gekoppelde rensters: Mischa Bredewold - Gekoppelde ploegleiders: Lars Boom

Bredewold geldt als een van de grootste Nederlandse talenten. Dat bleek ook toen ze  afgelopen WK als 23-jarige voor het eerst geselecteerd werd bij de profs. Die adelbrieven zet ze in Plouay kracht bij door overtuigend de sprint naar haar hand te zetten. “Ik ben hier super blij mee. We waren hier met een sterk team en hadden de hele wedstrijd de controle. Als er aanvallen waren, zaten we er altijd bij. Daardoor verspil je weinig energie.” 

In de finale verzette Marlen Reusser berenwerk door de vluchters steevast terug te halen. Op 1 kilometer van de meet moest iedereen alle zeilen bij zetten toen de Zwitserse een finale versnelling deed. Het sneed de adem af bij de rest, waardoor het op een sprint aankwam. “Ik zag een gat en dook erin. Daardoor moest ik wel vroeg aan gaan, maar ik voelde me super sterk vandaag. Het was erg chaotisch in de sprint. Gelukkig ligt me dat echt goed”, zei Bredewold. 

“Niet alleen de eindsprint was hectisch. De hele dag was het opletten geblazen. Deze wedstrijd wordt gekenmerkt door nervositeit en veel draaien en keren. Er is ook veel wegsignalering en dat was niet altijd voorzien van goede bescherming. Het maakt natuurlijk deel uit van de race, maar het was toch soms gevaarlijk. Ik ben zelf ook gecrasht. Ik dook zo de goot in, maar gelukkig zonder erg. Ik voelde me de hele dag goed. Dat ik zo’n mooie eendagswedstrijd op mijn naam schrijf, maakt me echt gelukkig”, besloot Bredewold.

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×