Team SD Worx-Protime wil Mischa Bredewold aan tweede zege op rij helpen in GP Plouay

Team SD Worx-Protime wil Mischa Bredewold aan tweede zege op rij helpen in GP Plouay

23/08/2024

Nog geen week na het spannende einde van de Tour de France Femmes verzamelt het peloton zich opnieuw in Frankrijk voor de GP de Plouay - Lorient- Agglomération Trophée. De editie van vorig jaar werd gewonnen door Mischa Bredewold, die toen ietwat onverwacht de massasprint won. “Dit jaar gaan we proberen om voor een tweede zege op rij te gaan. De situatie is wel veranderd. Er wordt nu rekening met Mischa gehouden. Het zou extra mooi zijn als ze als titelverdedigster in de Europese kampioenentrui kan winnen”, aldus ploegleider Lars Boom.

Gekoppelde wedstrijd: GP Plouay 2024 - Gekoppelde rensters: Elena Cecchini Lonneke Uneken Femke Markus Mischa Bredewold Femke Gerritse - Gekoppelde ploegleiders: Lars Boom

Boom: “Zelf heb ik goede herinneringen aan de GP Plouay. Het is een klassieke wedstrijd in de zomer. Het is leuk om ook in augustus dat klassieke gevoel nog eens te krijgen. Het is ook geen eenvoudige wedstrijd om te winnen. Verschillende koerssituaties zijn mogelijk: een sprint met een elitegroepje, een massasprint, maar ook een solo-overwinning. Dat de Tour de France Femmes nog maar net voorbij is, is een unieke situatie. Dat kan goed of slecht uitpakken.”

“Mischa Bredewold had evenwel een goed gevoel in de Tour de France Femmes. We hebben vandaag de nieuwe omloop van de GP Plouay verkend. Dat helpt ook om de benen ‘wakker’ te maken. Mischa is in vorm en kende een goede rustweek. Haar zege vorig jaar kwam ietwat als een verrassing, nu start ze als favoriet. Er zal meer naar haar gekeken worden. Met Mischa Bredewold, Femke Markus, Femke Gerritse, Lonneke Uneken en Elena Cecchini starten we met een sterk team in Bretagne. We zullen open kunnen koersen. Elena Cecchini heeft ook een speciale band met deze wedstrijd en wil graag een goede uitslag rijden. Dat we verschillende pionnen naar voren kunnen schuiven, speelt in onze kaart.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×