Barbara Guarischi breekt contract bij Team SD Worx-Protime open tot 2026

Barbara Guarischi breekt contract bij Team SD Worx-Protime open tot 2026

“Dit is het team waar ik mezelf weer op de kaart heb gezet”

12/09/2024

Met Barbara Guarischi weet Team SD Worx-Protime één van de ervaren krachten twee jaar langer aan de ploeg te verbinden. De Italiaanse routinier is een belangrijke sterkhouder binnen de Nederlandse Worldploeg.  “Barbara Guarischi draagt professionaliteit uit en geeft het goede voorbeeld. Zij verzet veel werk en vormt zo een belangrijk fundament van Team SD Worx-Protime”, aldus sportief manager Danny Stam.

Gekoppelde rensters: Barbara Guarischi

Barbara Guarischi vervoegde in 2023 Team SD Worx-Protime en speelde een belangrijke rol in het op punt zetten van de sprinttrein. Sportief manager Danny Stam: “Zij heeft samen met Lorena Wiebes heel veel betekend in het optimaliseren van onze lead-out. Het is een duo dat blind op elkaar kan vertrouwen. Toen Barbara bij ons tekende, dacht iedereen dat het een beetje vergane glorie was. Maar ze heeft iedereen het tegendeel bewezen. Ze is van onschatbare waarde. Niet alleen in sprintetappes, maar ook in klassiekers. Barbara Guarischi is een toonbeeld van het professionalisme dat nodig is om een topprestatie te leveren. Barbara gaf aan nog twee jaar te willen fietsen en we zijn blij dat ze dat bij ons zal doen."

Voor Barbara Guarischi is Team SD Worx-Protime de ploeg waar ze haar motivatie en zelfvertrouwen terugvond. “Toen ik hier voor het eerst aankwam, was ik niet meer honderd procent gemotiveerd. Maar bij Team SD Worx-Protime vond ik het plezier in het wielrennen volledig terug. Ik voelde me maand na maand beter worden. Het wielrennen is enorm geëvolueerd en een stuk zwaarder geworden. Je moet er veel voor opofferen, maar als je voelt dat je voor kampioenen een verschil kunt maken en ze aan de zege kunt helpen, haal je daar veel voldoening uit.”

“Een carrière heeft een bepaalde duurtijd”, vervolgt Guarischi. “Vijf jaar geleden won ik zelf nog massasprints, maar dat lukte op een gegeven moment niet meer. Ik heb dat geaccepteerd en me erop gefocust om anderen aan de zege te proberen helpen. Mijn grootste kracht was altijd al dat ik heel goed de bewegingen van andere rensters kan inschatten en erop kan anticiperen. Ik heb als het ware de blik van een arend. Ik heb een goed overzicht van wat er gebeurt en vind bijna altijd het gat. Dat komt heel goed van pas in de lead-out. Ik mocht al veel mooie zeges vieren sinds ik bij Team SD Worx-Protime arriveerde. Er is een match tussen het DNA van dit team en hoe ik zelf in het leven sta. Er wordt hier super professioneel gewerkt, maar tegelijkertijd is er een warme, joviale sfeer. Je krijgt ook de nodige vrijheid. Als professionele atleet ben je gepassioneerd door je job en weet je wel wanneer je gedisciplineerd en gefocust moet zijn. Ik ben er trots op dat ik twee jaar langer voor deze mooie ploeg mag uitkomen en hier mijn carrière zal kunnen beëindigen.”

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×