Marlen Reusser kijkt ernaar uit om in Gent-Wevelgem met rugnummer één te starten

Marlen Reusser kijkt ernaar uit om in Gent-Wevelgem met rugnummer één te starten

Reusser koestert eerste klassieke zege

22/03/2024

In een echte Flandrien-editie van Gent-Wevelgem bleek Marlen Reusser vorig seizoen onklopbaar. Noch de regen, noch de wind deerden haar. De Zwitserse hardrijdster schudde een solo van liefst 40 kilometer uit haar benen, waarna ze solo triomfeerde in Wevelgem. “Die zege koester ik. Het was mijn allereerste grote klassieker die ik won. Het smaakt naar meer. Ik kijk er naar uit om het rugnummer één op te spelden in deze voorjaarsklassieker.”

Gekoppelde wedstrijd: Gent-Wevelgem 2024 - Gekoppelde rensters: Lotte Kopecky Christine Majerus Lorena Wiebes Marlen Reusser Chantal van den Broek-Blaak Femke Markus - Gekoppelde ploegleiders: Lars Boom

"Ik begon super aan het seizoen in Valencia”, steekt Marlen Reusser van wal. “Ik voelde me sterk en pakte er mijn eerste winst van het seizoen en de eindzege. Maar helaas moest ik daarna afrekenen met COVID, waardoor ik het openingsweekend miste. Door de ziekte kon ik mijn trainingsschema niet volledig afwerken. Tot mijn positieve verbazing had ik goede benen in Trofeo Alfredo Binda. Ik hoop die bevestiging ook te krijgen in Gent-Wevelgem. Want ik hou van het klassieke voorjaar.”

“Gent-Wevelgem heeft een speciale plek voor mij. Het was mijn allereerste winst in een grote klassieker. Vooral de manier waarop was heel speciaal. Ik word nog altijd blij als ik eraan terugdenk. Het was een prachtige dag en ik ben erop gebrand ook dit jaar een goede prestatie neer te zetten. In 2023 zette ik belangrijke stappen. Ik leerde beter te luisteren naar mijn lichaam en plannen bij te sturen indien nodig. Ik voel ook dat ik nog steeds beter word. Ik heb volgens mij het maximale nog niet bereikt. In 2024 heb ik twee heel belangrijke afspraken: de individuele tijdrit op de Olympische Spelen in Parijs én de strijd tegen de chronometers op de WK in mijn thuisland Zwitserland. Ook hoop ik mijn evolutie als klassementsrenster verder zetten. Maar eerst gaat de blik op de klassiekers. Ik houd van de Ronde van Vlaanderen en die speciale sfeer rond die klassieker. En zoals gezegd heeft Gent-Wevelgem een speciale extra betekenis voor me.”

Ploegleider Lars Boom hoopt op een zware editie van Gent-Wevelgem. “Een lastige editie zou mooi zijn. Ik hoop dat de weersvoorspellingen kloppen. Als het effectief gaat waaien en misschien wat regenen, zal de koers harder worden. Dat is in ons voordeel. De extra dagen rust waren nodig. Onze ploeg is opnieuw gezond en klaar om te koersen. Marlen Reusser had na haar ziekte in de Trofeo Binda al goede benen. Zij is erop gebrand om weer haar best te doen. Ook Lorena Wiebes hoopt op het hoogste schavotje. En Lotte Kopecky is in eigen land als wereldkampioene natuurlijk ook super gemotiveerd. Het is een voordeel dat we verschillende ijzers in het vuur hebben.”

“De Kemmelberg maakt Gent-Wevelgem zwaarder dan bijvoorbeeld Brugge-De Panne. Met de voorspelde wind wordt het opletten geblazen in De Moeren. Daar moet je áltijd attent zijn en er voor zorgen dat je de koers er niet verliest. Misschien kunnen we wel een mooie situatie creëren waar we een aantal rensters overboord gooien. Maar ook erna kan het nog in stukken breken. We hopen het rugnummer één in de ploeg te houden”, besluit Boom.

Lees ook

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×